NL | FR                                                 Laatste update: Tuesday 19 June 2018 11:03

2005 | 2007 | 2008 | 2009

CLUBNIEUWS

JULI 2006


Jongerentrofee op ASSA
ASSA organiseerde haar manche in de JONGEREN TROFEE op 1 juli 2006. Niettegenstaande men in eigen ASSA stadion aantraden, werden er maar wijnig uitschieters voor ROOD-WIT opgetekend. Er waren veel afwezigen, zeker bij de jongeren. Bij de kabourters jongens een dubbel met Valentin LABEAU 1e en Charles VAN DE WALLE als 2e. Ook bij de cadetten meisjes was er een dubbel met Eloïs VERVAEKE als 1e en Anaïs DRERA als 2e. Zeer mooie prestatie voor Dorian CARLIER met zijn 2e plaats bij de kuikentjes en de 2e plaats voor Renaat KEYTSMAN bij de benjamins. Ook nog een 2e plaats voor Emile LEFEBVRE bij de miniemen jongens. Kirtsen DEVIAENE en Jonathan GEVAERT werden beiden 3e bij de pupillen. In de Mini-Challenge over 3 Mijl was Bram DE VOS de ASSA's beste met zijn 4e plaats, tevens 2e bij de beloften. Stéphane LABEAU werd 5e maar was de 2e bij de seniors. De miniem Emile LEFEBVRE eindigde op de 14e plaats, goed voor een 4e plaats bij de beloften -20. Bij de vrouwen een zege voor Marie-Jeanne LEFEBVRE, Jacqueline BOUSAR werd 3e en Anaïs DRERA 4e maar 3e bij de beloften.

Marie-Jeanne LEFEBVRE Belgische Arbeiderssport Kampioene 10 KM snelwandelen op de weg
Op 2 juli organiseerde de Belgische ARBEIDERSSPORT haar snelwandel Kampioenschappen op de weg in het Waalse SIRAULT. Bij de vrouwen seniors ging de zege in de 10 KM naar Marie-Jeanne LEFEBVRE, vader Emile werd kampioen bij de 45 plussers op de 20 KM en de kleine Emile werd 2e bij de miniemen op de 2 KM en dit na 5 seconden straftijd. In de Guldensporen Marathon op 2 juli van Kortrijk naar Brugge eindigde ASSA's senior Kristof RUL op een 9e plaats, hij werd goed gegangmaakt door zijn ploegtgenoot Danny VAN LANCKER. Op 5 juli werd Aïcha DEBERDT 3e in een 3 mijlloop te POPERINGE.

Heel wat succes voor ASSA in CHIÈVRES – HORIMETZ
Op 7 juli was er heel wat ASSA succes in de Jongeren Trofee en in de Mini-Challenge te Chièvres – Horimetz. Charles VAN DE WALLE won vóór zijn ploeggenoot Valentin LABEAU na een zij aan zij spurt bij de kabouters. Ook een dubbel bij de cadetten meisjes, Eloïs VERVAEKE won vóór haar vriendin Anaïs DRERA en dit eveneens na een bewogen sprint. Zowel Sandy MARECHAL bij de pupillen als Jolien DE ROISSART bij de miniemen wonnen hun wedstrijd met ruime voorsprong. Ophélie LABEAU werd 2e bij de benjamins en ook Dorian CARLIER werd 2e maar dit bij de kuikentjes. In de Mini-Challenge over bij 6 KM waren de eerste 4 plaatsen voor ROOD-WIT, Marie-Jeanne LEFEBVRE versloeg haar vriendin Anaïs DRERA in de spurt, ook voor de derde en vierde plaats werd er gescoort door twee ASSA meisjes, Sandy MARECHAL haalde het van Jolien DE ROISSART. Eloïs VERVAEKE werd 7e maar was toch nog 6e bij de beloften. Bij de heren werd Kevin FLAMME 2e en was de eerste bij de beloften. Stéphane LABEAU werd 4e maar was de 2e bij de senior en Manuel DE WEERDT 9e was nog goed voor Brons bij de seniors.
Nog op 7 juli noteerden we een 6e plaats voor Bertrand VERLINDE in de 10 KM Strandloop van KNOKKE, hij was 4e bij de masters.

Nathalie DE CLERCQ wint de 10 KM van ZEVERGEM
In de 10 KM van ZEVERGEM op 7 juli zette Nathalie DE CLERCQ de vrouwen wedstrijd volledig naar haar hand. Nathalie won zelfs met meer dan 4 minuten voorsprong. Bij de mannen werd Christophe DE KETELAERE 6e, Peter DE KETELAERE 7e en Danny VAN LANCKER 8e. Op 8 juli werd in OPWIJK, René BERGHMAN 3e in de 10 KM van de Guldensporen Jogging. Nadia MEULENYSER werd op 8 juli 14e bij de vrouwen in een 3.500 meter wedstrijd te AALTER. De beste ASSA prestatie over ongeveer 11 KM van de ACHRO jogging van DOORNIK op 8 juli was een 25e plaats voor Kevin FLAMME toch nog goed voor een 3e bij de beloften. In een 2.500 meter loop op 9 juli te HELDERGEM, eindigde miniem Joachim HOEBEKE op een 9e plaats, goed voor een Zilveren 2e plaats bij de cadetten. cadet Bianca HOEBEKE werd daar 3e op de 5 KM maar kreeg de zegebloemen als 1e bij de cadetten, Marleen PAEME werd 6e.

Stefanija STATKUVIENE wint in het Noord-Franse FRETIN
Naar jaarlijkse gewoonte oragniseerde de JOGGING & ATHLTIEK CLUB van FRETIN op de 14e juli, de Franse Nationale Feestdag “LE QUATORZE JUILLET” haar Grote Internationale Dwars door FRETIN. Er stond een 2.300 meter, een 4.800 meter en een 10 KM op het programma. FRETIN de woonplaats van ASSA's talentrijke pupil Sandy MARECHAL, stond er op dat enkele ASSA leden daar zouden aantreden. Anaïs DRERA en Eloïs VERVAEKE namen er samen met hun lokale vriendin Sandy MARECHAL deel aan de 2.300 meter loop. In deze wedstrijd waren er twee Franse meisjes tussen de mannen meegeglipt naar de leiding en zowel Anaïs als Sandy hadden dit te laat bemerkt. Sandy en Anaïs liepen zodoende voor de 3e en 4e totaal plaatsen. Samen liepen ze dan maar gezamenlijk naar de eindmeet waar ze gelijktijdig over de meet liepen, Eloïs volgde als 5e. Uiteindelijk werd Sandy gehuldigd als de laureate bij de pupillen en Anaïs als laueate vóór haar teamgenote Eloïs bij de cadettes. Op de lange afstand van 10 KM stond er geen maat op Stefanija STATKUVIENE en zorgde zelfs voor een dubbelslag, ze won met ruime voorsprong en was uiteraard ook 1e bij de veteranes, op de 4e plaats de Belgische Kathia MERLIN die na Stefanija 2e werd bij de veteranes.

VAUDIGNIES Drie dubbels voor rood-wit met Charles VAN DE WALLE en Valentin LABEAU bij de kabouters, met Anaïs DRERA en Eloïs VERVAEKE bij de cadetten en op de 4 KM met Kevin FLAMME & Stéphane LABEAU. Winst voor Natascha FOURNEAUX op de 4 KM en Marie-Jeanne LEFEBVRE op de 10 KM
Op 14 juli 's avonds ging de “CHALLENGE DE JEUNES” en de “MINI-CHALLENGE” samen door met de “C.P.H. CHALLENGE” in VAUDIGNIES een deelgemeente van CHIEVRES. ROOD-WIT mocht drie keer een dubbel noteren, eerst bij de kabouters jongens met het duo Charles VAN DE WALLE en Valentin LABEAU. Een tweede dubbel met Anaïs DRERA die won vóór haar team vriendin Eloïs VERVAEKE bij de cadettes, beiden hadden reeds in de voormiddag in het Franse FRETIN ook voor een dubbel gezorgd. Een derde dubbel op de korte afstand van 4 KM in de MINI-CHALLENGE met de scholier Kevin FLAMME tevens winnaar bij de juniors en Stéphane LABEAU tevens de winnaar bij de seniors. Ook een dubbele zege voor de scholiere Natascha FOURNEAUX bij de vrouwen 4 KM waarin ze tevens 1e juniore werd en voor Marie-Jeanne LEFEBVRE die de beste was bij de vrouwen algemeen en ook bij de seniors. Nog een podium plaats was er voor Dorian CARLIER die 2e werd bij de kuikentjes. Jonathan GEVAERT werd 4e bij de pupiln. Op de 4 KM bij de vrouwen was er een 7e plaats bij de beloften -16 jaar voor Delphine CARLIER, een 4e plaats bij de veteranes voor Yvette CEULEERS en een 8e voor Nadia MEULENYSER. Bij de mannen een 9e plaats bij de juniors voor Glenn DE VLIEGER en een 18e bij de beloften -16 jaar voor Jonathan GEVAERT. Guy PETTIAUX werd 8e bij de masters. Op de lange afstand van 10 KM een 21e plaats bij de masters +50 voor Dany DEBERDT en een 38e plaats bij de masters -50 voor Emile LEFEBVRE.

JUNI 2006


Elois VERVAEKE verlengt haar Belgische titel snelwandelen bij de cadetten
Op zaterdag 3 juni 2006 organiseerde GOSSELIES SP. In het STADE JONET in CHARLEROI het Belgisch Kampioenschap Snelwandelen. ASSA was daarop met 4 atleten aanwezig. Bij de cadetten meisjes moest Elois VERVAEKE haar titel verdedigen. Elois deed het voortreffelijk en won uiteindelijk de Nationale Belgische Titel bij de cadetten op de 3 KM Snelwandelen en dit met meer dan 400 meter voorsprong. Marie-Jeanne LEFEBVRE vorig jaar kampioene bij de Juniors, moest nu aantreden bij alle categorieën op de 5 KM Marie-Jeanne werd 3e Belge en veroverde zodoende Brons. Bij de jongens moest Kevin FLAMME in de 10 KM Snelwandelen voor scholieren reeds na 2 KM stoppen wegens krampen in een kuitbeen. Masters Emile LEFEBVRE, sedert januari in de Categorie C. M+45 eindigde bij alle categorieën als 10e, bij de masters alle categorieën werd hijn 8e goed voor een 4e plaats bij de 45 plussers. In de nevenwedstrijden werd Emile LEFEBVRE nog 2e in het discuswerpen bij de Masters A, B, C & D. Kevin FLAMME van zijn kant won van zijn kant nog de 800 meter bij Alle Categorieën.

Nieuw ASSA masters +55 record hinkstapspringen voor Paul GRULOOS
Paul GRULOOS vestigde op 28 mei in Zwevegem, bij de 55 plussers een ASSA RECORD in het hinkstapspringen met een sprong van 9 M 88, paul won trouwens deze wedstrijd.
In Thieu op 4 juni 2006, werd Yvette CEULEERS 5e bij de vrouwen in een 5.800 meter wegwedstrijd, deze plaats was goed voor de zege bij de 60 plussers.
Op 5 juni eindigden vier ASSA atleten bij de eerste 25 in de ING Stadsloop over 10 KM van Gent. Op 2.710 aankomsten noteerden we op een 16e plaats Kurt PHILIPS, 21e Kristof RUL, 22e Christophe DE KETELAERE, 25e Peter DE KETELAERE,
Christian DE GROOTE werd 835e, Guido NEYS werd 911e, Luc BOONE 1.098e en Freddy HEBBELINCK 1.2273e. ASSA's drukker Lieven VUYE werd 734e.

Challenge des Jeunes & CPH Challenge in DEUX-ACREN met zege's voor Valentin LABEAU, Jolien DE ROISSART, Natascha FOURNEAUX & Marie-Jeanne LEFEBVRE
Tijdens de Challenge des Jeunes en de Challenge CPH, werden er op 9 juni 2006 in DEUX-ACREN enkele zege's en podium plaatsen voor ROOD-WIT opgetekend. Bij de smurfen jongens een 2e plaats voor de kleine Kyann VAN MIEGHEM en bij de kabouters een dubbel met Valentin LABEAU (1e) en Charles VAN DE WALLE (2e). Doian CARLIER werd 3e bij de kuikentjes jongens en Ophélie LABEAU 3e bij de benjamins waarin Elise VAN DE WALLE 9e werd en Tayenna VAN MIEGHEM 11e. Ook Jonathan GEVAERT zorgde voor een podium met zijn e plaats en dit bij de pupiln jongens waarin Kevin VAN MIEGHEM 5e werd en Mattis DE ROISSART 6e. Bij de meisjes pupillen een 6e plaats voor Kirsten DEVIAENE, op de 7e plaats Delphine CARLIER en op een 15e Eva DEMULDER die nog steeds hinder ondervind aan haar Achillespeesontsteking. Jolien DE ROISSART won met ruime voorsprong de miniemen wedstrijd. Bij de jongens miniemen een 4e plaats voor Jéremy VONIER, een 6e voor Jonas DEMULDER en een 7e voor Enzo VANAUDENHOVE.
Anaïs DRERA pas hersteld van een voetkwetsuur hernam de competitie met een 2e plaats bij de cadetten, Hanelore WILFART werd daar 8e.
In de Mini-Challenge over 3 Mijl, werd Stéphane LABEAU 5e in de totale uitslag maar was de 2e bij de seniors. Guy PETTIAUX die totaal 21e eindigde werd de 4e bij de veteranen. Glenn DEVLIEGER werd 29e goed voor een 6e plaats bij de juniors. Dirk DEMULDER was met zijn 41e plaats goed voor een 12e bij de masters. Ook goede prestaties voor de miniem Jéremy VONIER die totaal 74e eindigde maar 21e werd bij de -16 jarigen en voor de pupil Jonathan GEVAERT, totaal 75e maar 22e bij de -20 jarigen, op de 76e plaats de 35 plusser Geert DE ROISSART. Op het einde van die wedstrijd was er spraken van een spurt tussen de jeugd en de Nestor waarin de jeugd het haalde met een paar secondjes. Bij de vrouwen won de scholiere Natascha FOURNEAUX en was tevens de beste bij de juniors, cadet Anaïs DRERA die als 3e eindigde werd de 2e bij de -16 jarigen. Liesbeth POTTIE werd 22e bij de vrouwen en werd de 6e bij de veteranes en Isabelle DE PUYDT werd 32e goed voor een 11e plaats bij de veteranes. In de lange afstand van 6 mijl, werd Marie-Jeanne LEFEBVRE 3e, een plaats die goed was voor een zege bij de -20 jarigen, Ann LEPEZ van haar kant werd de 7e en dit was goed voor een 4e plaats bij de masters. Masters +45 Emile LEFEBVRE werd 106e goed voor een 36e plaats bij de masters +40.

Eddy VAN DE PUTTE wint in MUNSTERBLIZEN, Marlène VANDENBROECK in OUDEGEM, Sandy MARECHAL, Charles VAN DE WALLE, Emile LEFEBVRE & TWEE KEER Marie-Jeanne LEFEBVRE in het Noord-Franse HERGNIES
Marie-Jeanne LEFEBVRE zorgde voor een onuitgegeven ROOD-WITTE prestatie. Op zondag 11 juni 2006, nam ze deel aan een 10 kilometer snelwandelwedstrijd in het Noord-Franse HERGNIES een gemeente naast Wiers / Peruwelz. Marie-Jeanne werd daarin uiteraard 1e. Haar vader Emile LEFEBVRE was te sterk bij de mannen en won de 10 KM snelwandelen voor heren. In de namiddag deden beiden in HERGNIES nog mee aan de Mini-Challenge Nord-Eclair een loopwedstrijd over 2 Mijl. Marie-Jeanne speelde het klaar om die wedstrijd bij de vrouwen te winnen, de kleine Pupil Sandy MARECHAL, die de wedstrijd der pupiln had gewonnen, eindigde in dit hoge geschelschap op een 7e plaats goed voor een 4e bij de -20 jarigen.. Bij de mannen werd ASSA's scholier Kevin FLAMME 2e en de pupil Jonathan GEVAERT, die nog 7e was geëindigd in een pupiln loop over 800 meter, werd nu 41e maar was de 15e bij de -20 jarigen. Emile LEFEBVRE eindigde totaal als 54e.
Nog bleken Marie-Jeanne en Emile niet vermoeid en dit nietegenstaande een ondertussen opgelopen temperutuur van 30° en dit op een parcours die wijnig of geen schaduw verschafte, starten beiden nog in een 10 KM loop. Marie Jeanne werd nog 3e bij de seniors vrouwen en ook vader Emile liep deze 10 K. moedig uit.
In de Challenge des jeunes in HERGNIES was er nog een zege bij de kabouters voor Charles VAN DE WALLE, zijn zus liep een zeer mooie wedstrijd bij de benjamins en werd 6e. Sandy MARECHAL won bij de pupillen en haar tweelingzus Mallory werd 19e.
Jonathan GEVAERT had nu met heel wat Frans talent afterekenen bij de pupiln, hij eindigde op een 7e plaats.
Senior Kristof RUL van zijn kant werd op 11 juni nog 4e in de ½ Marathon van ZWIJNAARDE.
ASSA's master Marlène VANDENBROECK legde op 11 juni beslag op een 2e plaats in de 12 KM van OUDEGEM, uiteraard werd Marlène de laureate bij de materinnes.

ST-SAUVEUR met 7 ASSA zeges, Manon DECLERCQ, Marine YOKA, Sandy MARECHAL, Jolien DE ROISSART, Anaïs DRERA, Natascha FOURNEAUX & Marie-Jeanne LEFEBVRE
Yvette CEULEERS ASSA's master +60 werd op 11 juni in CHAPELLE-LEZ-HERLAIMON – GODARVILLE 5e bij de vrouwen, deze prestatie was goed voor een 3e plaats bij de masters dames alle categories en een zege bij de 60 plussers.
Op 11 juni 2006 noteerden we een 6e plaats voor Nathalie DE CLERCQ in de ½ Marathon van LA ROCHE EN ARDENNES.
Niet minder dan 7 ASSA leden wonnen op 16 juni in SAINT-SAUVEUR hun wedstrijd. Het begon al in de allereerste wedstrijd voor meisjes smurfen, Manon DE CLERCQ het jongste dochtertje van onze master Ann LEPEZ haalde de zege binnen, op de 5e plaats Maëlle MARECHAL. Kyann VAN MIEGHEM werd 4e bij de jongens smurfen.Een 2e plaats was er bij kabouters jongens met Valentin LABEAU na een incidentrijke wedstrijd.In deze wedstrijd moesten we vaststellen dat de ASSA winner Charles VAN DE WALLE, na een truitjetrek met zijn ploegmaat Valentin LABEAU naar de laatste plaats verwezen werdt door de jury, een spijtige zaak, anders was het één en twee geworden voor ASSA, nu liep de “DERDE HOND” met de zege lopen. Nog een incidentrijk einde van de kuientjes meisjes westrijd. ASSA's nieuw-komertje Marine YOKA liep met een 30 tal meters voorsprong bij de kuikentjes naar de aankomst. De aankomst boog was enkele meters vóór de meet geplaatst waardoor Marine zich als eerste liet uitlopen. Door dit misverstand liep er nog een meisje de zege zeker Marine juist aan de eigentlijke meet voorbij, Marine moest als 2e naar het podium maar achteraf werd ze toch door de jury als winnaresje opgetekend. Bij de benjamins ook een 2e plaats voor Valentins zusje Ophélie LABEAU, 13e Elise VAN DE WALLE en 18e Tayenna VAN MIEGHEM. Julien LALLEMAND die na 7 maanden inactiviteit door ziekte, zijn wederoptreden deed bij de benjamins werd in de spurt geklopt voor een podium plaats, hij werd 4e, verder op een 9e plaats Arnaud YOKA ook al een nieuwkomer en op de 10e plaats Alex MARECHAL. Bij de pupiln meisjes stond er geen maat op Sandy MARECHAL, Kirtsten DEVIANE werd 4e, Eva DEMULDER 13e en Mallory MARECHAL 19e. Jonathan GEVAERT werd op de meet ge-klopt voor de derde plaats en moest vreden nemen met een 4e stek bij de pupiln, Kevin VAN MIEGHEM werd 10e en Mattis DE ROISSSART 11e. Bij de meisjes minie-men ging de zege naar Jolien DE ROISSART die met een zeer grote voorsprong. Emile LEFEBVRE legde beslag op een zeer mooie 2e plaats bij de miniemen jongens, Jéremy VONIER werd 4e, Jonas DEMULDER 7e en Enzo VANAUDENHOVE 11e. Anaïs DRERA won gemakkelijk de cadetten wedstrijd. In de korte afstand van 3 mijl eindigde ASSA's scholier Kevin FLAMME op een 4e plaats, goed voor Zilver bij de juniors, Stephane LABEAU werd 5e en mocht als 3e senior op het podium, Paul DEPLUVEREZ werd 18e, 23e ASSA's junior Glenne DEVLIEGER die 7e werd bij de juniors, 28e de 55 plusser Guy PETTIAUX. De mannelijke ASSA jeugd deed het ook goed, Joachim HOEBEKE werd 7e, Jéremy VONIER 14e en Jonathan GEVAERT 15e en dit bij de min 16 jarigen. ASSA's scholiere Natascha FOURNEAUX won deze wedstrijd bij de vrouwen, Aïcha DEBERDT die als 8e eindigde mocht als 3e senior mee op het podium, Sandy MARECHAL werd 11e, Anaïs DRERA 12e en Bianca HOEBEKE 14e, zijnde 6e en 7e en 9e bij de min 16 jarigen, deze drie hadden besloten er een trainingsloopje van de maken en bleven samen tot op de meet. In de lange afstand van 6 mijl eindigde Marie-Jeanne LEFEBVRE als 3e bij de vrouwen, deze plaats was goed genoeg voor een zege bij de min 20 jarigen, Ann LEPEZ eindigde op een 5e plaats en mocht op het podium als 3e bij de masters. Bij de mannen was Emmanuel MARTENS ASSA's beste met een totaal 57e plaats en was 20e master. Dany DEBERDT werd 9e bij de 50 plussers.

ASSA records voor Jolien DE ROISSART, Mattis DE ROISSART & Jonas DEMULDER
Op de jeugdmeerkampen meeting van 17 juni te Oudenaarde, verbeterde Jolien DE ROISSART het ASSA vijfkamp (pentathlon) Record bij de miniemen, vermelden we er nog bij dat ze een uitstekende prestatie lukte op de 1.000meter met een tijd van 3.22.70, ze werd trouwens 2e in de einduitslag. Ook Jonas DEMULDER verbeterde er het ASSA miniemen Record vijfkamp bij de jongens. Mattis DE ROISSART vestigde er een pupiln ASSA Record op de vierkamp (tétrathlon). Proficiat aan allen.

Paul GRULOOS Vlaams & Oost-Vlaams kampioen masters +55 verspringen
Paul GRULOOS licht geplaagd door pijn in zijn hamstring, verzaakte aan de 100 meter vlak om alles op het verspringen te zetten van het Vlaams & Oost-Vlaams Kampioenschap dat op 17 juni 2006 doorging in NIEUWPOORT. Paul lukte prachtig in zijn opzet, hij won het verspringen bij de masters +55 met een nieuw ASSA Record bij de 55 plussers. Paul sloeg twee vliegen in een klap, hij werd zowel VLAAMS als OOST-VLAAMS KAMPIOEN bij de 55 plussers. PROFICIAT PAUL.

Stefanija STATKUVIENE wint in het Luxemburgse BELVAUX
Kristof RUL werd 2e op 17 juni in de Jogging van GAVERE. Marlène VANDENBROECK werd eveneens 2e op de 10 KM in de Nacht van Torhout. Kevin FLAMME werd op 17 juni , 2e bij de juniors in de “22e Crêtes du Tournaisis” in THIMOUGIES over een afstand van 13.600 meter, bij de vrouwen eindigde Marie-Jeanne LEFEBVRE daar 12e.
Op 18 juni won Stefanija STATKUVIENE de 10 KM van BELVAUX in het Groot Hertogdom Luxemburg, Eddy VAN DE PUTTE moest er de strijd staken.

1e ASSA Rothnacum jogging
De eerste ASSA ROTHNACUM JOGGING die op 23 juni 2006 doorging aan het gewezen voetbalveld van GAMY, nu gebruikt door de Minivoetbal Club DOUX REPOS, kwam er in de vervanging van de jaarlijkse ASSA MASSA JOGGING aan de ROTTERIJE. Door omstandigheden, geen accommodatie meer bij de Paters Minderbroeders aan de Barière de Fer, genopen ons naar een andere locatie uit te zien. We besloten maar om in de omgeving van ASSA te blijven en kregen de toestemming van het Stadsbestuur om de locaties van het hoger vermelde terrein te gebruiken. Dan ook onze hartelijke dank aan het Stadsbesuur.
Tevens hebben we geopteerd om aan deze ASSA JOGGING een nieuwe benaming te geven. Het werd ASSA ROTHNACUM JOGGING, wat wil zeggen ASSA RONSE JOGGING, nl. ROTHNACUM is de Latijnse naam voor RONSE.
Bij deze gelegenheid werden ook andere afstanden gelopen al blijft er wel een 2 Mijl op het programma, verder nog één lange afstand zijnde 10 KM Tevens werd van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om van deze 10 KM een Belgisch Arbeiderssport kampioenschap te maken.
De opkomst voor de 10 KM was bevredigend, maar voor de 2 Mijl was het minder. Opmerkelijk was het feit dat er zo velle ROOD-WITTE ASSA leden aanwezig waren voor de 10 KM Zeges werden genoteerd op de 2 Mijl voor Freddy VAN LIERDE ACG, een gewezen ASSA atleet en bij de vrouwen Angelique DE NIJS van JC Brakel. Mohamed DADA van ASSA werd 3e. Spurter en verspringer Paul GRULOOS was de beste bij de 50 plussers. Bij de jongeren een uitstekende prestatie voor de Pupil Jonathan GEVAERT die 9e eindigde vóór zijn ploegmakker de benjamin Renaat KEYTSMAN. De oudste deelneemster van die avond was ASSA's Schatbewaarster Nadia MEULENYSER, ze werd 5e bij de vrouwen en liet een Nieuw ASSA Record optekenen bij de 65 plussers voor zowel de 3 KM als voor de 2 Mijl op de weg, Isabelle DE PUYDT wer 6e en Kris DE VILDER 7e.
In de 10 KM ging de overwinning naar Francis VAN STEENBRUGGE van KAAG die won vóór Norddine AMRANI van AS RIEME en Patrick VAN PETEGEM van Zottegem AC. Kristof RUL was de ASSA's beste met een 4e plaats, gevolgd door de gebroeders Christophe DE KETELAERE (5e) en Peter DE KETELAERE (6e), Danny VAN LANCKER werd 7e maar was de 1e Master, 8e Claude VANSTRIJDONCK. Stéphane LABEAU mag ook op een flinke wedstrijd terug blinken, hij werd 14e. Bram DE VOS was de beste jongere met zijn 18e plaats, terwijl Paul DEPLUVEREZ goed voor de dag kwam met zijn 21e plaats. Jean-Claude ROELS ook al een 45 plussers is langzaam herstellende van een ruggengraat kwetsuur, moest even na half wedstrijd wat gas terug nemen maar eindigde toch moedig op een 28e plaats. Guido NEYS die binnen enkele maanden bij de 60 plussers gaat behoren werd nu 36e en ging het ASSA juniors duo Glenn DE VLIEGER 37e maar 1e bij de juniors en Sam DE VOS 38e en 2e bij de juniors juist vooraf. De miniem Emile LEFEBVRE kreeg half koers af te rekenen met schouderproblemen, zeker nog een gevolg van een val, hij werd 45e. De andere ASSA miniem aanwezig op deze 10 KM nl. Joachim HOEBEKE eindigde in dit hoge gezelschap op een 55e plaats, vermelden we er nog bij dat hij pas was terug gekeerd na een dag schoolreis en dat de starter per GSM gevraagd werd om even op hem te wachten.
Bij de vrouwen waren het DE 40 plussers van ASSA, Stefanija STATKUVIENE en Marlène VANDENBROECK die de wet bij de vrouwen dicteerden en beslag legden op de eerste 2 plaatsen, de 45 plusser Linda COPPENS van Vlierzele werd 3e. Van ASSA's zijde vinden we dan op de 4e plaats de A veterane Nathalie DE CLERCQ, op de 5e plaats seniore Marie-Jeanne LEFEBVRE, op de 6e de cadet Anaïs DRERA, op de7e de seniore Evy VAN COPPENOLLE, 8e de scholiere Natascha FOURNEAUX, 9e B veterane Ann LEPEZ. De beste bij de 50 plussers de Zottegemse Bernadette VEKEMAN op een 10e plaats terwijl Jacqueline BOUSAR van ASSA 11e werd. De oudste deelneemster op de 10 KM was Yvette CEULEERS en die legde beslag op een 15e plaats.

Belgisch Kampioenschap Arbeiderssport 10 KM op de weg, 13 KAMPIOENEN, 9 KEER zilver & 10 KEER brons
De 1e ASSA ROTHNACUM JOGGING stond ook in het teken van het Belgisch Arbeiderssport Kampioenschap op de 10 KM Het grootste aantal van de te winnen titels, als ook Zilver en Bronse, waren er voor ASSA's S.O.R. ROOD-WITTE garde. De volgende ASSA – SOR leden wonnen een titel: Kristof RUL (Mannen ALLE CATEGORIES), Stefanija STATKUVIENE (Vrouwen ALLE CATEGORIES en ook Masters W +40), Glenn DE VLIEGER (Mannen Juniors), Bram DE VOS (Man-nen -18 jaar), Claude VANSTRIJDONCK (Mannen Masters M+35), Danny VAN LANCKER (Mannen Masters M+40), Paul DEPLUVEREZ (Mannen Masters M+45), Guido NEYS (Mannen Masters M+55), Anaïs DRERA (Vrouwen -16 jaar), Natascha FOURNEAUX (Vrouwen -18 jaar) Marie-Jeanne LEFEBVRE (Vrouwen Beloften 20 a 23 jaar), Nathalie DE CLERCQ (Vrouwen Masters W +35), Jacqueline BOUSAR (Vrouwen Masters W +50) & Yvette CEULEERS (Vrouwen Masters W +60), ZILVER was er voor Marlène VANDENBROECK (Vrouwen ALLE CATEGORIES & Vrouwen Masters W +40), Christophe DE KETELAERE (Mannen ALLE CATEGORIES), Sam DE VOS (Mannen Juniors), Stéphane LABEAU (Mannen Masters M+35), Ludewig RYCKEBOSCH (Mannen Masters M+40), Jean-Claude Roels (Mannen Masters M+45), Elois VERVAEKE (Vrouwen –16 jaar), Evy VAN COPPENOLLE (Vrouwen Beloften 20 a 23 jaar en BRONS ten slotte voor Peter DE KETELAERE (Mannen ALLE CATEGORIES), Nathalie DE CLERCQ (Vrouwen ALLE CATORIES), Emile LEFEBVRE (Mannen -16 jaar), Yorick VAN COPPE-NOLLE (Mannen Juniors), Geert DE ROISSART (Mannen Masters M+35), Luc BOONE (Mannen Masters M+40), Dirk DE VOS (Mannen Masters M+45), Dany DEBERDT (Mannen Masters M+55), Bianca HOEBEKE (Vrouwen -16 jaar) & Ann LEPEZ (Vrouwen Masters W +40).

BECLERS Zege voor Marie-Jeanne LEFEBVRE, Elois VERVAEKE, Sandy MARÉHAL & Charles VAN DE WALLE
BECLERS organiseerde op 25 juni 2006 haar CHALLENGE DES JEUNES & MIN-CHALLENGE. ASSA was daarop met enkele leden aanwezig. Er werden daar in de Mini-Challenge voor vrouwen een dubbel opgetekend met Marie-Jeanne LEFEBVRE als 1e, Anaïs DRERA als 2e en Elois VERVAEKE, Elois VERVAEKE die 4e eindigde was de 3e bij de -20 jarigen. Liesbeth POTTIE die als 8e eindigde wer de 3e bij de masters dames. Bij de mannen Masters een 7e plaats voor Guy PETTIAUX, een 12e voor Dirk DEMULDER en een 16e voor Emile LEFEBVRE. Bij de jeugd een zege voor Sandy MARECHAL bij de pupillen, een dubbel bij de Cadetten met Elois VERVAEKE (1e) en Anaïs DRERA (2e), ook nog een zege voor Chrales VAN DE WALLE bij de kabouters. Bij de miniemen was er een 2e plaats voor Emile LEFEBVRE en een 5e voor Jonas DEMULDER. Andere ROOD-WITTE ereplaatsen, Maelle MARECHAL 4e bij de smurfen en Elise VAN DE WALLE ook 4e bij de Benjamins, een 6e plaats voor Eva DEMULDER en een 8e voor Mellory MARECHAL bij de pupillen.

Natascha FOURNAUX wint in DE PINTE
In de avondjogging van DE PINTE op 30 juni ging de zege bij de vrouwen in de 3 Mijl naar Natascha FOURNEAUX. Bij de mannen op de 3 Mijl werden Christophe DE KETELAERE 2e en Peter DE KETELAERE 3e.

MEI 2006


ASSA dames 2e, ASSA mannen 3e, ASSA records voor de dames & voor de masters EKIDEN
Tijdens een eindeloze miserabele 1 mei 2006 dag, vanaf motregen tot en met slagregen afgewisselde namiddag, waren de ingrediënten, die de atleten aflossers teisterden. De ROOD-WITTE ASSA leden van zowel ASSA – LUBO als ASSA – MM Sport trokken zich van al dat miserabele weder niets aan en liepen voor wat ze waard waren. De ASSA A ploeg werd 2e na een onklopbare AS Rieme, ploeg van de inrichters met hun beroeploopsters, ASSA's B ploeg werd 11e. De ASSA LUBO A liefhebbersploeg met Evy VAN COPPENOLLE (5 K), Nathalie DE CLERCQ (10 K), Anaïs DRERA (5 K), Marlène VANDENBROECK (10 K), Natascha FOURNEAUX (5 K) & Marie-Jeanne LEFEBVRE (7.195 M) liep met 2.58.38.0 een nieuw ASSA Record, de B ploeg was samen gesteld met Isabelle DE PUYDT, Liesbeth POTTIE, Jolien DE ROISSART, Lynn YVERGNEAUX, Marleen PAEME & Bianca HOEBEKE. Ook de ROOD-WITTE ASSA – LUBO mannen team's deden het meer dan goed, zelfs uitstekend voor de A ploeg, die legden beslag op een meer dan eervolle 3e plaats, ook hier was de inrichtende club AS Rieme de beste voor een team van DAPALO met meestal gewezen Belgische subtoppers. De ASSA liefhebbers ploeg was samengesteld uit Peter DE KETELAERE (5 K), Bertrand VERLINDE (10 K), Kevin FLAMME (5 K), René BERGHMAN (10 K), Bram DE VOS (5 K) en Christophe DE KETELAERE (7.195 M.). De ASSA Masters die op een totale 14e plaats eindigden, zorgden met 2.50.13.0 ook voor een nieuw ASSA Masters Record, daarvoor zorgden Emmanuel MARTENS (5 K), Claude VANSTRIJDONCK (10 K), Luc BOONE (5 K), Ludewig RYCKEBOSCH (10 K), Jean-Claude ROELS (5 K) en Stephane LABEAU (7.195 M.). De ASSA MIXE ploeg werd 38e en dit met de miniem Emile LEFEBVRE, Filip CANNOOT, Elois VERVAEKE, Dirk DE VOS, Ronny DE COCKER & André QUIPOR. ASSA's MM Sport team werd 46e met Glenne DEVLIEGER, Dirk DEMULDER, Jonas DEMULDER, Manu DE WEERDT, Kevin YVERGNEAUX & Geert DEROISSART. Het ASSA reserve team eindigde nog op een 56e plaats en dit op 97 teams met de miniem Joachim HOEBEKE, Johan COENE, Ronny HOEBEKE, Claude VANSTRIJDONCK, Laurent RONSSE & Luc BOONE. De miniem Emile LEFEBVRE (5 K in 19.07.0) en de scholier Kevin FLAMME (5 K in 18.13.0) zorgden ook voor een nieuw ASSA Record in hun Categorie.
Zonder afbreuk te doen van onze mindere goden, willen we al deze 54 atleten waarvan er twee Luc BOONE (7.195 M) & Claude VANSTRIJDONCK (10 K) twee beurten liepen, toch van harte feliciteren voor hun mooie en uitstekende prestaties.

Eerste weekend van mei nog maar eens duccesvol voor ROOD-WIT met zeges van Marie-Jeanne LEFEBVRE, Kevin FLAMME, Stéphane LABEAU, Ann LEPEZ, Anaïs DRERA, Jolien DE ROISSART, Sandy MARECHAL & Valentin LABEAU te DOORNIK
Het weekend van 5, 6 & 7 mei, was nog maar eens succesvol voor de ROOD-WITTE ASSA leden. Marlène VANDENBROECK die in de Congolloop in BEVEREN-WAAS in een 10 KM wegwedstrijd deelnam, eindigde op een 4e plaats, goed voor de zege bij de 40 plus.
Nog op 5 mei 2006 waren er niet minder dan 8 overwinningen voor ROOD-WIT in de Challenge des Jeunes & Mini-Challenge Nord-Eclair te DOORNIK. Bij de kabouters jongens ging de zege ditmaal naar Valentin LABEAU terwijl Charles VAN DE WALLE die de vorige drie wedstrijden van de Challenge had gewonnen, nu vrede moest nemen met en 4e plaats. Zilver was er bij de benjamins met Ophélie LABEAU, Elise VAN DE WALLE werd 11e en Tayenna VAN MIEGHEM 16e. De pupillles wedstrijd werd gewonnen door de ASSA's Francaise Sandy MARECHAL die ook al in Antoing aan het langste eind hadt getrokken, Eva DEMULDER werd er 8e. Bij de pupiln jongens een 6e plaats voor Mattis DE ROISSART en een 7e voor Kevin VAN MIEGHEM. Jolien DE ROISSART duldde geen tegenstand en won met zeer ruime voorsprong de miniemen wedstrijd. Emile LEFEBVRE moest deze keer vrede nemen met een 2e plaats bij de miniemen jongens, Jéremy VONNIER werd 3e en Jonas DEMULDER 6e. Ook Anaïs DRERA mocht het zegeteken maken bij de cadetten, ze won met de vingers in de neusgaten. In de Mini-Challenge een wedstrijd over 4.500 meter, ging de zege bij de vrouwen naar Marie-Jeanne LEFEBVRE vóór haar ploeggenote Ann LEPEZ die de winnares werd bij de masternen, Liesbeth POTTIE werd bij de masternen 2e en Isabelle DE PUYDT 4e. Bij de mannen werd Kevin FLAMME totaal 3e, toch was deze plaats goed voor de overwinning bij de juniors. Stéphane LABEAU die totaal 5e werd, werd de winnaar bij de seniors.
Op 6 mei 2006 won Yvette CEULEERS bij de Masters +55 in een 7.800 meter lage wegwedsstrijd in VILLE-SUR-HAINE, de dag later op 7 mei won ze nogmaals in haar categorie +55 nu een 5.600 meter wegwedstrijd in FAYT-LEZ-MANAGE.
Marie-Jeanne LEFEBVRE eindigde op 6 mei op een totaal 9e plaats bij de vrouwen in een 11.300 meter lange “RONDE DU PAYS VERT” in ATH, ze was er 3e bij de seniores.
Ook een zege op 7 mei 2006 in de Cani-Cross van WEPION van Bianca HOEBEKE, Bij de cadetten jongens werd haar broer Joachim HOEBEKE 2e.

Zege voor Natascha FOURNEAUX in de 4 KM, Christophe 2e & Peter DE KETELAERE 3e in de 10 MIJL
Natascha FOURNEAUX won op 12 mei de 4 KM wegwedstrijd te AALTER. Op de langste afstand van 10 mijl werden de tweelingbroers van ASSA, Christophe DE KETELAERE 2e en zijn broer Peter 3e.
In de C.P.H. Challenge en de Challenge des Jeunes & Mini Challenge op vrijdag avonds 12 mei 2006, was het de beurt aan Edingen om in het mooie park aldaar deze dubbele Challenges in te richten. Allen bj de kabouters was er een zege, dan nog een dubbel voor ROOD-WIT. Valentin LABEAU won vóór zijn ploegmaat Charles VAN DE WALLE. In de eerste wedstrijd van de avond, deze van de smurfen meisjes was het Amelie DRUGMAND die op een 2e plaats beslag legde; Dorian CARLIER werd 2e bij de kuikentjes en op een 7e plaats nieuweling Corentin DRUGMAND. Ook nog een 2e podium plaats voor Ophélie LABEAU bij de benjamins, Elise VAN DE WALLE was 10e Delphine CARLIER werd 7e bij de pupillen en ook Emile LEFEBVRE moest zich deze keer terug vrede nemen met een 2e plaats en dit 2 keer na elkaar, geklopt de de K.S.K. Ronse miniem voetballer Erwan DELCAMPE. In Mini-Challenge was er een 5e plaats in het algemeen klassement van de 4.700 meter voor de scholier Kevin FLAMME, deze plaats was goed voor de zege bij de juniors. Stéphan LABEAU werd 8e in totaal maar was 4e bij de Seniors. Ook nog een mooie 24e totaal plaats voor Master Paul DEPLUVEREZ, hij was met deze prestatie goed voor een 5e plaats bij de Masters
min 50. Op de lange afstand van 10 KM eindigde Patrick DRUGMAND op een 85e plaats op 290 aankomsten. Bij de vrouwen een totaal 4e plaats voor Marie-Jeanne LEFEBVRE, deze was goed voor de zege bij de beloften.

Eddy VAN DE PUTTE in VISÉ, Danny VAN LANCKER & Nathalie DE CLERCQ in EKE aan de winnende hand
Marlène VANDENBROECK liep op 12 mei de 10 KM van de St. Rembert Corrida in TORHOUT, ze werd 2e maar was de beste bij de Masters dames.
In KAIN werd Frederik SALOMEZ op 13 mei , 24e in een 11.300 meter lange wegwedstrijd en dit op 381 aankomsten. Marie-Jeanne LEFEBVRE werd daar 6e bij de vrouwen en was 3e senior.
Danny VAN LANCKER en de andere leden van ASSA's afdeling EKE – NAZARETH – GAVERE – DE PINTE, liepen op 13 mei 2006 een wedstrijd van EKE naar ZWIJNAARDE en terug naar EKE over een afstand van 19.300 meter langs de oevers van de Schelde. De eerste +9 KM werden om zo te zeggen in groep afgelegd in ongeveer 45.10.0. Danny VAN LANCKER was de beste van het lot en Nathalie DE CLERCQ was de beste bij de vrouwen. Filip CANNOOT werd daarin 7e, Johan COENE 8e en Laurent RONSSE de ouderdomsdeken werd 14e. André QUIPOR liep deze in een estafette vorm, hij liep de eerste 9 KM naar Zwijnaarde in 53.05.0 en gaf dan door aan Francisca LEROY.
Eddy VAN DE PUTTE die enkele tijd niet meer aan de start van een wedstrijd was verschenen, daagde op 14 mei 2006 in VISÉ op voor een 10 KM loop. Eddy won deze wedstrijd met klank en liet 29.36.0 afdrukken, goed voor een dubbel ASSA Record dit van de 6 MIJL en van de 10 KM op de weg.

Terug veel ROOD-WIT in diverse wedstrijden van 20, 21, 24 & 25 MEI 2006
De ROOD-WITTE ASSA atleten hebben zich tussen 20 en 25 mei op verschillende plaatsen terug in de schijnwerpers gelopen.
Op 20 mei nam ASSA op initiatief van MM SPORT & RIMBAUT (DEMULDER) deel aan een 50 KM estafette van GISTEL.
ASSA's mixte team die 20 x 2.500 meter moesten afleggen, won met glans en bestond uit Natascha FOURNEAUX, Liesbeth POTTIE, Dirk & Eva DEMULDER, Manu DE WEERDT, Lynn & Kevin YVERGNEAUX, Geert DE ROISSART, Glenn DEVLIEGER.die allen 2 aflossingen voor zich namen en verder Nadia MEULENYSER en Mattis DE ROISSART, beiden goed voor één aflossing.
In dit zelfde GISTEL werd Master Bertrand VERLINDE 5e in een 10 mijl wedstrijd.
Marie-Jeanne LEFEBVRE die als 2e over de meet liep in de lange afstand van 13.200 meter van de Challenge CPH op 20 mei te VILLE-POMMEROEUL was de 1e bij de beloften. Op de korte afstand van 5.800 m. eindigde Yvette CEULEERS als 4e DAME en bij de mannen veteranen werd Guy PETTIAUX 2e.
In de wegwedstrijd ACHRO over 15 KM van KAIN op 20 mei eindigde Frederik SALOMEZ op een 25e plaats.
In Dwars door NINOVE op 21 mei eindigde Paul DEPLUVEREZ op een 29e plaats in de 10 KM

Stefanija STATKUVIENE wint in de voormiddag een trail in MARCHE en in de namiddag een 10 KM loop in het Luxemburgse CLERVAUX. Mandy DAMMEKENS beste bij de beloften in een kwarttriatlon
Dat de ASSA atleten ook nog tot ander disciplines in staat zijn te schitteren bewezen Stefanija en Mandy. Op 21 mei nam Stefanija STATKUVIENE in de voormiddag in MARCHE EN FAMENNE deel aan een 15 KM lange TRAIL ALLE TERREINEN wedstrijd. Deze unieke en moeilijke wedstrijd won ze. Van daar uit vertrok ze onmiddellijk naar het Luxemburgse CLERVAUX alwaar ze in de vooravond aan een 10 KM lange wegwedstrijd deel nam, ze won deze met ruime voorsprong. Eddy VAN DE PUTTE werd in die zelfde wedstrijd 2e bij de mannen. ASSA's 55 plusser Jules GILLES liep daar de 5 KM en werd 2e bij de 55 plussers.
Mandy DAMMEKENS die het lopen combineert met DU & TRIATHLON eindigde op 21 mei in SENEFFE in een kwarttriatlon (1500 meter zwemmen, 40 KM fietsen & 10 KM joggen) op een 9e plaats, deze was goed voor een zege bij de beloften -23.
Bertrand VERLINDE werd 4e bij de masters B. in de 12 KM loop, totaal legde hij beslag op een 25e plaats.

Stefanija STATKUVIENE wint ook nog in ECHTERNACH, Eddy VAN DE PUTTE IN HENRI-LA-CHAPELLE & Marie-Jeanne LEFEBVRE in KAIN
Op 25 mei was de familie HOEBEKE aan de slag in LIEDEKERKE. ASSA's cadet Bianca HOEBEKE werd daar 8e in de 10 KM voor vrouwen, haar broer de miniem Joachim werd totaal 68e en dit op 122 aankomsten. Hun moeder Marleen PAEME werd 12e bij de vrouwen op de 5 KM loop.
Stefanija STATKUVIENE won op 25 mei de 10 KM van ECHTERNACHT in het Groot Hertogdom Luxemburg, ze legde de afstand af in 36.52.0.
Eddy VAN DE PUTTE won op 25 mei de 9.400 meter lange wegwedstrijd van HENRI-LA-CHAPELLE.
Marie-Jeanne LEFEBVRE won op 25 mei in haar eigen streek, nl. in DOORNIK de 10 KM van de Challenge ACHRO.
In LEVAL-TRAHEGNIES eindigde Yvette CEULEERS in een 5.600 meter wedstrijd op een 8e plaats bij de vrouwen, uiteraard was ze de beste bij de 55 plussers.
ASSA's echtpaar André & Kris QUIPOR-DE VILDER uit Nazareth nabij Eke, naam op 25 mei in LOMBISE, deel aan een unieke teamloop. De twee atleten van het team diende eerst elk om de beurt een 3 KM te lopen en daarna nog eens een 3 KM te samen. André en zijn echtgenote Kris legden beslag op een 9e plaats bij de mixte teams.

Marlène VANDENBROECK wint in TIELT, Marie-Jeanne LEFEBVRE Oost-Vlaamse kampioene steeple
Er was nog succes op 21 mei, Marlène VANDENBROECK won toen de 11.800 meter wegwedstrijd van TIELT.
Op zaterdag 27 mei werd Marie-Jeanne LEFEBVRE OOST-VLAAMSE KAMPIOENE bij de seniors op de 3.000 meter steeple.

Omloop van KLUISBERGEN en 20 KM van BRUSSEL met heel wat ROOD-WIT
In de Challenge van HACHRO die op 27 mei 2006 doorging in RUMELLIES waren er heel wat minder ASSA atleten aan de start. Kevin FLAMME was met zijn 83e plaats, goed voor een 9e bij de juniors, de beste ROOD-WITTE
Heel wat ROOD-WIT in de beide organisaties van KLUISBERGEN en BRUSSEL. De organisatoren van Kluisbergen verlegden hun wedstrijd naar de zaterdag 27 mei. Deze kreeg niet meer zijn oude benaming van OMLOOP KLUISBERGEN maar werd nu DE OMLOOP DER DRIE PROVINCIES (Oost-Vl., West-Vl & Henegouwen). Ook de afstand werd nog maar eens ingekort en werd nu 20.200 meter lang. Kristof RUL werd daar in Ruien ASSA's beste met een 2e plaats, 9e Claude VAN STRIJDONCK, 11e René BERGHMAN, 75e Ludewig RYCKEBOSCH, enz.... Nathalie DE CLERCQ werd 5e bij de vrouwen.
In de 20 KM van BRUSSEL die doorging over een afstand van 20.100 meter, zagen we drie ASSA atleten samen eindigen. Kurt PHILIPS werd 32e in 1.09.10?0, Christophe DE KETELAERE werd 35e in 1.09.28.0 en Peter DE KETELAERE werd 36e in 1.09.31.0, waarlijk een unieke uitslag voor ASSA. Verder vinden we nog heel wat ASSA lopers en ook nog een 20 tal deelnemers uit Ronse. ASSA leden vinden we op de volgende plaatsen, 565e Ronny VANDENBUSSCHE, 1.999 Patrick DRUGMAND, 3.631e Guido NIJS, 3.681 Filip CANNOOT, 5.818e Paul DEPLIUVEREZ, 6.064e Johan COENE, 6.176e Christian DE GROOTE, 7.408e Luc BOONE, 7.835e Freddy HEBBELINCK, 10.167e Willy DE RAEDT, 11.596e Laurent RONSSE die was de 30e bij de 60 plussers. Bij de vrouwen vinden we Nathalie DE CLERCQ, na haar mooie prestatie van de vorige dag in Kluisbergen, nu op een 82e plaats, 662e bij de vrouwen Jacqueline BOUSAR en op de 905e plaats Muriel LAURIER. In totaal beëindigden er 21.575 deelnemers de 20 KM waarvan 4.269 vrouwen. Mohamed DADA van ASSA staakte de wedstrijd.

ASSA jongeren op de piste in NINOVE met nieuwe records voor Dorian CARLIER, Jonathan GEVAERT, Emile LEFEBVRE & Jolien DE ROISSART
ASSA was met 9 jongeren aanwezig op de meerkampen jeugd meeting van VITA in NINOVE dat doorging op 28 mei.
Dorian CARLIER vestigde een nieuw ASSA RECORD bij de kuikentjes (-7 jarigen) en bij de benjamins op de vierkamp (Tetratlon) tevens verbeterde hij het ASSA kuikentjes Record verspringen. Jonathan GEVAERT liet in de globale vierkamp (Tetratlon) een zeer gunstige indruk. Het jeugdige talent, kleinzoon van ASSA's gewezen atleet DELAUNOIT, uit het naburige Anseroel werd totaal 4e op 20 deelnemers. Hij werd 4e in het hockeybalwerpen, won zijn reeks op de 60 meter vlak, werd 2e op de 1.000 meter en 5e in het verspringen, hij verbeterde tevens ook het ASSA Record op de vierkamp (Tetratlon). Bij de miniemen ook een verbetering van het ASSA Record in de vijfkamp (Pentatlon) door Emile LEFEBVRE. In de 1.000 meter werd Emile 5e in een uitstekende 3.19.65. Joachim HOEBEKE was ASSA's beste in het kogelstoten met een worp van 7 M 72 goed voor een 6e plaats.
Jéremy VONIER won zijn reeks van de 80 meter vlak. Jonas DEMULDER kon wegen een gebroken duim niet deelnemen aan de kampproeven en moest zich beperken tot de 80 en de 1.000 meter. Opvallend was de aanwezigheid van 4 ASSA miniemen op de competitie. Het was reeds enkele jaren geleden dat er nog eens vier ASSA miniemen aan een zelfde atletiekmeeting deelnamen. Door de aanwezigheid van deze vier kon ASSA mee doen aan de 4 X 80 meter, waarin ze met Jonas DEMULDER, Jéremy VONIER, Emile LEFEBVRE & joachim HOEBEKE beslag legden op de 2e plaats. Bij de meisjes waren de prestaties van de pupillen Delphine CARLIER en Eva DEMULDER minder opvallend dan bij de jongens. Jolien DE ROISSART werd 11e in de vijfkamp (Pentatlon) toch nog met een nieuw ASSA record. Ze won haar reeks op de 80 meter vlak en was 3e op de 1.000 meter.

APRIL 2006


Anaïs DRERA en Bram DE VOS winnen in MLADA BOLESLAV, Kristof RUL wint zijn zoveelste wedstrijd in ZUID-NEDERLAND & Stefanija STATKUVIENE wint in het Franse BRUAY-LA-BUISSIÈRE
Het weekend van 1 & 2 april 2006 was weer maar eens zeer succesvol op internationaal gebied voor ASSA.
Na reeds zeer lange jaren trekt een kleine afvaardiging, meestal jongeren van ASSA, naar de Internationale Parkloop Stepanskou & Ere-Prijs Emile ZATOPEK in het Tsjechische MLADA BOLESLAV, de stad van SKODA. Voorzitter Ghislain vertrok op 30 maart met Anaïs DRERA, Natascha FOURNEAUX, Bianca HOEBEKE en Bram DE VOS met een nachtbus vanuit GENT naar PRAAG. In de vroege ochtend van 31 maart kwamen ze daar aan en werden er door de Tsjechische vrienden per auto overgebracht naar MLADA BOLESLAV. Het werd daar een vrije vrijdag met wat shopping en stadsbezoek. Door het noodweer van de afgelopen weken, was het parcours voor een gedeelte ondergelopen en moest de omloop gewijzigd worden waardoor deze nog zwaarder werd. Geen nood voor de ROOD-WITTE cadet Anaïs DRERA en de scholier Bram DE VOS. Anaïs legde het kalm aan en sloeg in de zware beklimming halfweg de tweede ronde ongenadig toe, ze verhoogde haar voorsprong en won met ruime voorsprong haar 1.500 meter. Bianca HOEBEKE liep in de zelfde reeks zeker haar beste wedstrijd van het afgelopen winterseizoen, ze eindigde op een uitstekende mooie 12e plaats. Voor Bram DE VOS verliep de wedstrijd evenals zijn teamgenote Anaïs. Bram liet in de twee eerste ronden de Tsjechen, die n.b. voor het Kampioenschap van de Regio LIBEREC liepen, begaan. Op de zelfde plaats waar Anaïs ten aanval trok, het zwaarste nieuwe klimgedeelte plaatste Bram ook een korte maar snedige versnelling. Meter bij meter liep Bram verder op de tegenstand uit en liep uitbollend, onder een warm applaus als eerste over de meet. Natascha FOURNEAUX die normaal ook moest van start gaan, kon wegens haar opgelopen dijkwetsuur niet starten maar was een ferm goede supporters voor haar teamleden. 's Avonds werden de zeges van Anaïs en Bram gevierd en ook onze Voorzitter Ghislain werd in de viering betrokken voor zijn verjaardag. De atleten bedachten hem met een droogje en een natje en een geschenkje. Zo mochten ASSA's jongeren zich de zaterdag avond eens goed uileven in de gekende bowling piste tegenover het hotel. Daar werden ze door Ghislain bedacht met een paar gesmaakte “GREEN MONKIES” e.a. van al dat goeie Tsjechische lekkere nat.
De zondag voormiddag was een relax periode daar er voor de namiddag een 7 uur lang durend bezoek aan de GOUDEN STAD PRAAG op het programma stond. De gids van dienst was niemand minder dan Voorzitter Ghislain die PRAAG kent als zijn broekzak. Ondertussen werden we tevens geconfronteerd met de geweldige overstromingen in dit gebied. De stad PRAAG nam voorzorgsmaatregelen door aan beide kanten van de MOLDAU, meters hoge staalplaten te plaatsen langs de oever en rondom de meest bedrijgde huizen. De meeste aandacht van ROOD-WIT, ging natuurlijk naar het KASTEEL VAN PRAAG, de St. GUIDOKATHEDRAAL, het GOUDEN STRAATJE MET HUISJES VAN EEN VOORSCHOOT GROOT, de fameuse KARELSBRUG over de MOLDAU, het gekende ASTRONOMISCH UURWERK op de markt, het JODENKWARTIER en de andere zeer oude waardevolle gebouwen die PRAAG rijk is. Ook genoten, meestal de ASSA meisjes, van de vele winkeltjes en standjes waar alle soorten van Cristal de Bohème als ook naar het zeer vele prullaria dat er te kopen stond. Zeer vermoeid, allen met zware benen liep deze mooie reis naar zijn einde toe. Om 21u30 waren we met de nachtbus ondertussen weer op weg richting België. Moe maar voldaan, een ervaring rijker voor deze ASSA's jongeren, kwamen ze op 3 april uiteindelijk per trein van uit Gent om 13u45 te Ronse aan, waar familieleden hun Tsjechische reizigers stonden op te wachten.
Kristof RUL werd ook een ervaring rijker, hij won op 1 april zijn zoveelse wegwedstrijd in Zuid-Nederlandse Zeeland. Nu stond er in WESTDORPE geen maat op Kristof.
Stefanija STATKUVIENE ging op 2 april voor de zoveelste keer naar het Noord-Franse BRUAY-LA-BUISSIÈRE. Waar Stefa afgelopen jaar als derde na twee Keniaanse6 meisjes eindigde, trok Stef nu zelfs aan het langste eind van deze 10 kilometer lange wegwedstrijd.

Eerste Challenge des Jeunes & Mini-Challenge 2006 succesvol voor ASSA, Marlène VANDENBROECK tweede in DAMME.
De eerste wedstrijd van de Challenge des Jeunes en de Mini-Challenge 2006 die op 1 april doorging in MARQUAIN, kende was onmiddellijk succesvol voor de ROOD-WITTE leden. Alles begon bij de kabouters waar ASSA's nieuw lid Charles VAN DE WALLE de zege opeiste, Valentin LABEAU werd 4e. Jolien DE ROISSART dulde geen tegenstand en won met ruime voorsprong bij de miniemen, dit werd haar bij de jongens miniemen achterna gedaan, daar zorgden Emile LEFEBVRE met Jéremy VONIER voor een dubbel, dus 1 en 2, Jonas DEMULDER werd 8e. Bij de benjamins werd Ophélie LABEAU 3e en Elise VAN DE WALLE 6e. Eva DEMULDER moest vrede nemen met een 10e plaats bij de pupillen. Voor Jonathan GEVAERT werd het een 4e plaats en voor Nathan MAHEE een 9e bij de pupiln jongens.
Ook in de MINI-CHALLENGE was er ROOD-WIT succes. Marie-Jeanne LEFEBVRE won bij de vrouwen de 7 KM loop. Liesbeth POTTIE die als 9e over de meet liep mocht mee op het podium als 3e masterne, Isabelle DEPUYDT eindigde 16e en was 9e masterne. Bij de mannen een 3e plaats voor de scholier Kevin FLAMME en hij moch oook nog eens op het podium als 2e bij de beloften. Verder vindenwe op een 6e plaats Stéphane LABEAU.
Kurt PHILIPS werd op 1 april 14e in een zeer sterk bezette DAMME – BRUGGE – DAMME een wedstrijd over 9 KM en bij de vrouwen werd Marlène VANDENBROECK 2e.
Pascal MOURICE van zijn kant deed op 1 april te DOORNIK zijn wederoptreden na bijna twee jaar inactiviteit, hij werd 18e in de 11 KM wegwedstrijd van LES CINQ ROCS.
We feliciteren van harte al deze leden.

30 JAAR JURYLID BIJ DE K.B.A.B.
ASSA's Schatbewaarster Nadia MEULENYSER werd door het Nationaal bestuur van de Belgische Juryleden eind maart gehuldigd voor haar 30 jarige inzet las jurylid bij de K.B.A.B. We wensen haar van harte proficiat.

GESLAAGDE ATLETIEKSTAGE OP ASSA
Het jeugdbestuur van ASSA organiseerde zoals vorig jaar, in de twee week van de Paasvakantie tussen 10 en 14 april een atletiekstage. Evenals afgelopen jaar kende deze terug een grote bijval. Meer dan 20, zowel ASSA leden als niet aangesloten kinderen kwamen opdagen. Allen werden door de jeugdmedewerkers, werkelijk in de watten gelegd, middagmaal, snoepjes, fruit en uiteindelijk een mooie rode ASSA JEUGD T-shirt. De Voorzitter en 't Bestuur van ATHLETIC ASSA bedankt de initiatiefnemers met Martine DEJONGHE als voortrekster, die samen met Liesbeth POTTIE, Dirk DEMULDER, Isabelle DEPUYDT, Robert FOURNEAUX voor dit succesvol evenement die hebben gezorgd, iets dat zeker nog voor herhaling vatbaar is voor de toekomst.

WASMES-AUDEMETZ-BRIFFOEIL Drie keer eeen dubbelslag voor ASSA met Charles VAN DE WALLE & Valentin LABEAU, Elois VERVAEKE & Anaïs DRERA en met Marie-Jeanne LEFEBVRE & Anaïs DRERA
Op zaterdag 22 april 2006, ging de tweede organisatie in het kader van de “CHALLENGE DES JEUNES & MINI-CHALLENGE NORD ECLAIR door in de fusiegemeente WASMES-AUDEMETZ-BRIFOEIL (Bury – Peruwelz). ASSA was er met een 30 tal waaronder enkele nieuwelingen aanwezig. Er werden daar 3 keer een dubbelslag genoteerd. Bij de kabouters liep Valentin LABEAU gans de wedstrijd op kop maar stopte even te vroeg voor de eindmeet waardoor hij in extremis geklopt werd door zijn ploegmakkertje Charles VAN DE WALLE de winnaar van de eerste manche in Marqain. De tweede dubbel kwam er met Elois VERVAEKE & Anaïs DRERA. Anaïs bleef bij haar vriendin Elois en kon de veel grotere Elois niet kloppen in de spurt. De derde dubbel kwam er met Marie-Jeanne LEFENBRE & weeral met Anaïs DRERA in de 4 mijl loop. Half wedstrijd kwam Marie-Jeanne tot bij Anaïs die enkele tientallen meters voor haar liep, gezamenlijk liepen ze dan naar de eindmeet waar Marie-Jeanne het in de spurt haalde, ze waren beide ook 1 en 2 bij de beloften. In deze 4 mijl eindigde Ann LEPEZ op een 4e plaats en was de 2e masterne, Elois VERVAEKE werd 8e en 5e belofte terwijl Liesbeth POTTIE 9e werd en 4e bij de masters. Kevin FLAMME werd 2e bij de mannen en 1e belofte, hij verbeterde het ASSA scholieren record over de 4 mijl op de weg en Stéphane LAVEAU werd 5e. Bij de jongeren was er ook nog een mooie zege voor Emile LEFEBVRE, die bij de miniemen met ruime voorsprong won, Jéremy VONIER werd hier in 3e en Jonas DEMULDER 5e. Voor Pupil Jonathan GEVAERT was er een mooie 3e plaats, Kenneth DEVIAENE werd 9e en Kevin VANMIEGHEM 10e. Bij de meisjes pupillen een 9e plaats voor Kirsten DEVIAENE en een 10e voor Delphine CARLIER. De kleine Renaat KEYTSMAN spurtte zich in extremis naar een mooie 2e plaats bij de benjamins, Pieter-Jan DEVOS werd 12e. Ook een mooie Zilveren 2e plaats was er voor Ophélie LABREAU bij de benjamins, Elise VAN DE WALLE werd 8e en een wederoptredende Tayenna VAN MIEGHEM 11e. Bij de kabouters behaalde Dorian CARLIER een Bronzen medaille met zijn 3e plaats. Proficiat aan allen.

De Challenge C.P.H. is ook van start gegaan met een 2e plaats voor NATASCHA FOURNEAUX
Op vrijdag avond 28 april 2006 is de eerste wedstrijd van de Challenge C.P.H in HENNUYÈRES van start gegaan. Verschillende ASSA leden hadden er de verplaatsing gemaakt. In de korte afstand over ruim 4 KM werd ASSA's scholiere Natascha FOURNEAUX 2e achter een andere niet aangeslotene jeugd atlete, Yvette CEULEERS werd 1e bij de vrouwen plus 55. Bij de mannen korte afstand eindigde spurter junior Glenn DE VLIEGER op een eervolle 35e plaats en dit op 177 aankomsten. Op de lange afstand van bijna 11 KM werd voetballer en spurter Manuel DE WEERDT 25e terwijl Dany DEBERDT als 35e eindigde bij de 55 plussers. Er waren daar 267 aankomsten genoteerd. Bij de vrouwen eindigde juniore Lynn YVERGNEAUX op een 26e plaats, goed voor een 2e plaats bij de juniors.

Derde manche van de Challenge des Jeunes nog maar eens succesvol voor ROOD-WIT
Marlène VANDENBROECK wint de 12 KM van OEDELEM

De derde manche van de CHALLENGE DES JEUNES & MINI-CHALLENGE van Nord Eclair, ging op zaterdag 29 april 2006 door in ANTOING. Reeds van bij de eerste wedstrijd, deze der meisjes smurfen stond geen maat op Loana DEWEZ en op de 7e plaats Maëlle MARECHAL. Bij de kuikentjes jongens ging de zege voor de derde opeenvolgende wedstrijd naar Charles VAN DE WALLE, 4e James DEWEZ, 10e Maiky PATTYN en 14e Kim REMOCLE, bij de meisjes kabouters werd Anaïs LEFEBVRE 4e. Dorian CARLIER werd na een felle spurt 2e bij de kuikentjes jongens. Bij de benjamins meisjes en jongens was het voor ROOD-WIT iets minder, Elise VAN DE WALLE werd 8e bij de meisjes en Alex MARECHAL 6e bij de jongens. Terug een ROOD-WITTE zege bij de pupiln meisjes met Sandy MARECHAL die met ruime voorsprong won, 8e Kirsten DEVIAENE, 10e Delphine CARLIER, 13e Eva DEMULDER en 15e een door leverkrampen geteisterde Mallory MARECHAL de zus van de winnares. Jonathan GEVAERT moest bij de pupiln jongens vrede nemen met een 4e plaats, Kevin VAN MIEGHEM werd 9e en Mattis DE ROISSART 12e. Nog een zege, nu bij de miniemen met Emile LEFEBVRE die in zijn woonplaats voor eigenvolk niet wilde ontgoochelen, Joachim HOEBEKE behaalde voor het eerst in een Challenge des Jeunes wedstrijd het podium, het werd een 3e plaats, Jonas DEMULDER steeds geplaagt met liesproblemen werd 6e. Een dubbel en bijna een triple met onze ROOD-WITTE cadetten meisjes. De drie ASSA meisjes Elois VERVAEKE, Anaïs DRERA en Bianca HOEBEKE liepen samen aan de leiding met de sterke Noord Franse Adeline BARAUD. In de laatste 200 meter versnelde Elois met haar gekende lange onmetelijke pas en bleef meester over Anaïs terwijl Bianca gehinderd door een nadar afsluiting in de bocht op 10 meter van aankomst, haar 3e plaats verspeelde aan de sterke Noord Franse Adeline.
In de Mini-Challenge, een wedstrijd over 6 KM met de fameuze klim van 300 meter achter het Kasteel van ANTOING die naar de aankomst loopt, was ASSA's cadet Anaïs DRERA iedereen bij de vrouwen te sterk. Anaïs won de vrouwen wedstrijd met een nieuw ASSA Record voor de meisjes cadetten en scholieren in 23.52.0, ze had 3'04” voorsprong op haar vriendin en teamgenote de senior Marie-Jeanne LEFEBVRE die ook voor eigen volk liep. cadet Eloise VERVAEKE werd 7e en was 4e belofte, cadet Bianca HOEBEKE was 8e en 5e belofte. Liesbeth POTTIE eindigde op een 13e plaats goed voor een 4e bij de veteranes, 18e de scholiere Emilie LEFEBVRE die 10e belofte werd, 19e Isabelle DE PUYDT de 8e bij de veteranes en junior Vanessa LEFEBVRE die 11e bij de beloften werd.
Bij de mannen werd Kevin FLAMME 5e en werd 2e bij de beloften met een tijd van 20.23.0 ook goed voor een nieuw ASSA Record bij de scholieren. De ASSA atleten van AC St. Sauveur zoals de senior Philippe POTTIER werd 16e, de E master Guy PETTIAUX 24e maar was 10e master en de 35 plusser Jean-François BEAUCHAMP 43e. Verder C master Dirk DEMULDER op 47e plaats goed voor 17e bij de masters, senior Hubert DECONINCK werd 50e, op een 65e plaats senior Nicolas DEWEZ, 71e en 23e master Emile LEFEBVRE, 73e senior Jérôme PATTYN en 92e de + 35 jarige kranige cani-crosser Ronny HOEBEKE.
Marlène VANDENBROECK won op 29 april de 15e VULLAERTLOOP over 12 KM in OEDELEM met een tijd van 46.03.0

MAART 2006


Nieuw ASSA indoor miniemen record voor Jonas DEMULDER op de 150 M
Enkele ASSA leden namen op 4 maart 2006 deel aan de Indoormeeting te Gent. Op deze meeting noteerden we voor Jonas DEMULDER, een ASSA INDOOR RECORD bij de miniemen op de 150 meter., zijn tijd 23.05, Jonas werd ook nog 4e in zijn reeks 60 meter vlak met 9.22. Andere ASSA uitslagen van deze indoormeeting, Jolien DE ROISSART 2e op de 150 miniemen met een tijd van 22.76 dus beter dan het jongenrecord maar toch nog altijd 59 hondersten boven het ASSA Record op naam van Rosemintje DOSFEL. Vooraf had Jolien nog een 60 meter vlak gelopen in 9.20. Dorien DAMIAENS liep voor het eerst in haar loopbaan op een indoorpiste, ze liep een 60 meter vlak in 10.16 en een 1.000 meter in 4.17.56. Eva DEMULDER liet 9.89 afdrukken op de 60 meter vlak. Mattis DE ROISSART liep de 60 meter vlak bij de pupiln in 10.94.

Kristof RUL tweede in TERNEUZEN, Marlène VANDENBROECK wint bij de masters & Christophe & Peter DE KETELAERE laten zich zien in OOSTENDE -> BRUGGE 10 MILES.
Kristof RUL nam op zaterdag 4 maart deel aan een meer dan 15 KM lange wegwedstrijd in het Nederlandse TERNEUZEN. Uiteindelijk leek Frederik DEBACKER uit Waregem de sterkste en moest ASSA's Kristof RUL vrede nemen met een tweede plaats. Ondertussen is Kristof flink bezig met zijn voorbereiding op de Marathon van UTRECHT in Nederland.
In de 10 MILES van OOSTENDE naar BRUGGE op 5 maart was er heel wat ROOD-WIT die zich in de kijker liepen. Zo bij de vrouwen is de prestaties het vernoemen waard van ASSA's B. mastere Marlène VANDENBROECK. De vrouwen wedstrijd werd gewonnen door de gewezen Wereldrecordhoudster Tecla LEROUPE vóór een andere Keniaanse Selina CHELIMO, derde Catherine LALLEMAND, vierde de Etiopische Aga Alimitu BEKELE, vijfde de Belgische Marathon Kampioene Veerle D'HAESE en op de zesde plaats Marlène VANDENBROECK. Marlène mocht meteen mee op het podium als de winnares bij de masteren, ze versloeg de Zottegemse Caroline DEGEYTER die als 7e over de meet liep. Bij de mannen een zeer opmerkelijke prestatie van de tweeling Christophe en Peter DE KETELAERE de ASSA's seniors uit EKE-NAZARETH, ze werden respectievelijk 32e en 34. Verder nog ASSA leden zoals 251e Jean-Claude ROELS, 468e Christian DE GROOTE, 490e Luc BOONE en 773e Freddy HEBBELINCK. Niet minder dan 893 atleten beëindigden de wedstrijd.

Stefanija STATKUVIENE wint in CESSANGE LUXEMBURG & Kristof RUL in AXEL NEDERLAND
Op 11 maart won Kristof RUL de ½ Marathon van AXEL in Nederland, dit is meteen na Watervliet zijn tweede zege dit jaar.
In de wegwedstrijd over 10.400 meter in KAIN werd seniore Marie-Jeanne LEFEBVRE 4e bij de vrouwen, cadet Elois VERVAEKE die als 18e over de meet liep werd 2e bij de junirs. Bij de mannen een opvallende 9e plaats bij de juniors voor de ASSA miniem Emile LEFEBVRE.
Stefanija STATKUVIENE van haar kant ging op 12 maart naar CESSANGE in het Groot Hertogdom Luxemburg. Ze won daar met ruime voorsprong de 10 Kilometer lange “POSTLAUF”, tussen de mannen door werd ze 43e op 1.280 deelnemers.
In het Belgisch Kampioenschap veldlopen op 12 maart in OOSTENDE, viel er voor ROOD-WIT weinig te rapen. De bijzonderste uitslagen op een rijtje: 31e Natascha FOURNEAUX bij de scholieren 1990, 37e Anaïs DRERA bij de cadetten 1992, 44e Jolien DE ROISSART bij de miniemen 1994, 49e Eva
DEMULDER bij de pupillen 96 en 74e Sandy MARECHAL bij de pupillen 95.

Ook het CANI-CROSS seizoen is op 12 maart 2006 opgang geschoten in het DRIE FONTEINEN PARK te Vilvoorde. ASSA atleten de Miniem Joachim HOEBEKE behaalde een 3e plaats in zijn reeks bij de Eagles en zijn zus Bianca werd 2e in haar reeks Runners. Proficiat aan allen.

Kristof RUL wint in SAS VAN GENT (NL) & Elois VERVAEKE eerste juniors in HERINNES
ASSA's A. Master Nathalie DE CLERCQ liep op 12 maart de ½ Marathon van HASTINGS in Zuid Engeland, ze werd er 52e op 921 vrouwen.

Ivan DE SAEDELEER werd op 12 maart in RUISBROEK, 19e in een wegwedstrijd over 3 mijl.
Kristof RUL zoekt het in het begin van het wegseizoen steeds maar weer in Zuid Nederland mer bepaald Zeeland. Op 18 maart ging hij de meer dan 15 KM lange wegwedstrijd winnen in SAS VAN GENT.
Op 18 maart werd Marie-Jeanne LEFEBVRE 2e in de 10 KM jogging van HÉRINNES. ASSA's cadet Elois VERVAEKE eindigde als 11e bij de vrouwen maar werd de eerste bij de juniors. Frederik SALOMEZ werd daar ASSA's beste op de 24e plaats bij de mannen.
Op 19 maart waren er verschillende ASSA atleten aanwezig in het Nederlandse SLUIS. Gunther MASQUELIER vinden we terug op een 24e plaats in de 5 KM
C. Master Paul DEPLUVEREZ werd er 50e op de 10 KM Christophe DE KETELAERE werd 24e en zijn tweelingsbroer Peter 26e op de ½ Marathon.
In het Luxemburgse DIEKIRCH liep Stefanija STATKUVIENE op 19 maart een aflossingswedstrijd over de ½ Marathon. Elke atleet/atlete diende iets meer dan 7 KM af te leggen. Stefanija liep als eerste met een mixe team Belgie/Luxemburg en zorgde meteen voor een ruime voorsprong, geen enkel damestream slaagde er nog in Stefas ploeg bij de benen.
Dorien DAMIAENS liep op 19 maart in GENT haar beste tijd op de 60 meter vlak bij de pupiln INDOOR.

Kristof RUL wint opnieuw in NEDERLAND
Jean-Claude ROELS werd op 25 maart 2006, 41e te WYNENDALE nabij TORHOUT in een 8 mijl lange wedstrijd.
Kristof RUL trok nog maar eens naar ZEELAND waar hij deel nam een 25 KM lange loop dwars door HULST, Kristof duldde geen tegenstand en won met ruime voorsprong. Opgemerkt aldaar was de aanwezigheid van Kristof's vader, Werner RUL, die als +50 beslag legde op de 15e plaats, totaal eindigde hij 70e.
In de ACHRO Challenge die op 25 maart doorging in BLICQUY waren weer heel wat ROOD-WITTE atleten aanwezig. ASSA's Master B. Danny VAN LANCKER die na een langdurige kniekwetsuur zijn wederoptreden deed, eindigde totaal op een onverhoopte 11e plaats en werd uiteindelijk 2e bij de masters.
Frederik SALOMEZ werd er 47e terwijl ASSA's miniem Emile LEFEBVRE als 12e junior over de meet liep en tevens een nieuw ASSA miniemen en ook een cadetten Record liep over deze afstand. Marie-Jeanne LEFEBVRE liep als 7e dame over de meet en werd 3e bij de seniors.
Nathalie DE CLERCQ werd op 26 maart 2006, 2e in een 9 Mijl lange wegwedstrijd aan de Blaarmeersen te GENT, Christian DE GROOTE was er ASSA's beste bij de mannen met een 36e plaats. ASSA's 55 plusser, Guido NEYS liep daar in GENT een 6 Mijl en eindigde als 43e.

38e Grote Prijs van de voorzitter over één ASSA pisteronde tegen de chrono
Glenn BOULAERT wint voor de negende keer & Elois VERVAEKE voor de eerste keer
Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart organiseerde ASSA haar traditionele “GROTE PRIJS VAN DE VOORZITTER over één ASSA PISTE RONDE. Nooit eerder organiseerde ASSA deze klassieker tegen de CHRONO zo vroeg in het voorjaar. Nooit eerder waren de weersvoorspellingen via Radio & TV zo negatief als nu. Achteraf bleek dat ASSA twee keer door het gat van een naald was gekropen en konden op de goede medewerking van de weergoden rekenen. Uitgerekend de vrijdag veranderde het mooie weer die vergezeld was van een onaangename sterke en koud noorderwind in een regenachtig weer met flink opgelopen temperaturen. De voorspelde zware regenval vergezeld van onweer en stormwind bleef gelukkig uit. De vrijdag werden dan ook zeer flinke tijden genoteerd. Pas waren de laatste deelnemers van start gegaan of de hemelsluizen gingen toen voor gans de nacht open. In de zaterdag voormiddag dan, werden de hemelsluizen dicht gedraaid en kon het ASSA feest herbeginnen. Aanvankelijk stond er nog een ferme zuidwestenwind die voor hinder zorgde. In de namiddag luwde de wind en werden terug mooie prestaties neergezet.
De vrijdagavond kwamen 30 deelnemers en deelneemsters opdagen. Het was ASSA's Voorzitter Ghislain BLANQUART die de start voor zijn rekening nam. ASSA's tweede jaars cadet Elois VERVAEKE zorgde onmiddellijk voor een flinke chrono 55.65 gevolg door de eerstejaars cadet Anaïs DRERA met 57.85 en de senior Marie-Jeanne LEFEBVRE 56.65, dus alle drie bleven ze onder de minuut. Bij de mannen was het de scholier Bram DE VOS die voor een mooie 48.42 zorgde en de +35 jarige Stephane LABEAU die met zijn 49.90 ook voor een tijd beneden de 50” zorgde. Bij de masters +40 en +45 werd een geweldige strijd gestreden tot op één honderdste seconde met de +45tiger Dirk DE VOS en de +40tiger René BERGMAN, Dirk liet 52.54 afdrukken en René 52.55, 55 plusser Paul GRULOOS volgde op hun hielen met 54.79 en ook de 45 plusser Dirk DEMULDER bleef in hun buurt met 56.78. De kleine Charles VAN DE WALLE liep met een tijd van 1.40.40 een nieuw ASSA RECORD bij de kabouters. De gewezen winnares van bij de pupiln in 1971 Carla DEROECK startte nu bij de masters dames +45 en liet 1.19.28 afdrukken goed voor de zege in haar categorie.
De tweede dag werd in de voormiddag ingezet door Glenn BOULAERT, die reeds 8 overwinningen op het palmares had staan. Glenn liep met sterke tegen wind toch nog 46.49, geen enkele benaderde nog zijn tijd. Bij de vrouwen zorgde de minieme Jolien DE ROISSART bijna voor een stunt, ze liep de ronde in een tijd van 55.74. Jolien liet ons de meest gunstige indruk na. Ook was de deelname van Stefanija STATKUVIENE opmerkelijk, ze wilde het ASSA RECORD bij de B. +40 masternen verbeteren waar ze met haar 57.48 ruim in slaagde. Ook een nieuw ASSA RECORD voor Nadia MEULENYSER bij de masters dames +65 met 1.24.81. Ondertussen had Evy VAN COPPENOLLE zich met 59.60 naar de 2e plaats gelopen bij de seniors. De caniloop door de familie HOEBEKE zorgden voor spectakel, Bianca liep een caniloop Record bij de vrouwen. Het familie klassement werd gewonnen door de familie DEMULDER-POTTIE met Dirk, Jonas, Eva & Liesbeth, de familie HOEBEKE-PAEME werden net als vorig jaar tweede met Ronny, Banca, Joachim & Marleen. Tevens was er weer een gesmaakte deelname van enkele ouders en zelf sympathisanten, waarvoor onze dank. In totaal kwamen er 59 deelnemers / deelneemsters opdagen.
Spijtig dat er weer eens te meer een 10 tal jongeren benjamins, pupiln en miniemen op deze twee daagse van ASSA ontbraken, merken we op dat er zelf atleten bij zijn waar hun tuin aan ASSA grenst, onverklaarbaar en onverstaanbaar, we zijn met deze weer een zoveelste desillusie rijker.
De winners op een rijtje: Vrouwen: Algemene winnares Elois VERVAEKE cadetten, 2e Jolien DE ROISSART miniemen, 3e Marie-Jeanne LEFEBVRE seniors dames, 4e Stefanija STATKUVIENE +40, 5e Anaïs DRERA cadetten, enz... Kuikentjes: Aurlie VONIER, Benjamins: Orphélie LABEAU, pupillen: Dorien DAMIAENS, Miniemen: Jolien DE ROISSART, cadetten: Elois VERVAEKE, Seniors: Marie-Jeanne LEFEBVRE, Masters +35: Marleen PAEME, Masters +40: Stefanija STATKUVIENE, Masters +45: Carla DEROECK, Masters +50: Martine LANGIE & Masters +65: Nadia MEULENYSER,
Mannen: Algemene winnaar Glenn BOULAERT (Sen) het is zijn 9e overwinning op een rij, 2e Bram DE VOS scholier, 3e Stéphane LABEAU +35, 4e Dirk DE VOS +45, 5e René BERGHMAN +40, enz... Kabouters: Charles VAN DE WALLE, Kuikentjes: Dorian CARLIER, pupiln: Jonathan GEVAERT, Miniemen: Jérémy VONIER, Scholieren: Bram DE VOS, Juniors Damien CARLIER, Seniors: Glenn BOULAERT, Masters +35: Stephane LABEAU, Masters +40: René BERGHMAN, Masters +45: Dirk DE VOS, Masters +50: Yves KERKHOVE, Masters +55: Paul GRULOOS en Masters +70: Ghislain BLANQUART

FEBRUARI 2006


Grandioos feest. 85 jaar atletieksport bij ASSA & 65 jaar ATHLETIC ASSA
Op zaterdag 28 januari 2006 hadden we dan bij ATHLETIC ASSA weer het jaarlijkse feest dat gepaard ging met een kaas- en wijnavond. Aan deze avond is ook de uitreiking voorzien van trofeeën, plaketten, prijzen, beloningen allerhande aan de meest verdienstelijke leden en atleten. Bij deze gelegenheid worden ook de jubilarissen vanaf 10 jaar, 15 jaar, 20 jaar enz... bij die hulde betrokken.
Dit jaar mogen we gewagen van een record opkomst van zowel leden en sympathisanten. Onder de ongeveer 200 aanwezigen noteerden we de afwezigheid van de volledige stads mandatarissen op één na. Waren aanwezig de Eerste Burger van het Land Professor Herman DE CROO Minster van State en Kamer Voorzitter, Gemeenteraadslid Dr. Erik TACK, Marcel VANDEWATTYNE Dubbele OLYMPISCHE ASSA atleet, vele malen Belgische Kampioen en Internationaal en Denis JOURET ook vele keren Internationaal.

2005 jubileumjaar bij ATHLETIC ASSA
Het afgelopen jaar 2005 was voor ATHLETIC ASSA een bijzonder jaar. Het is reeds 85 jaar lang dat men bij ASSA aan de atletieksport doet. ATHLETIC ASSA RONSE / RENAIX in zijn huidige vorm bestaat 65 jaar, ATHLETIC ASSA werd 20 jaar geleden een VZW en kreeg 15 jaar geleden van het Koningshof de toelating om als KONINKLIJKE VERENIGING te worden opgenomen. In juni 2005 organiseerde ATHLETIC ASSA voor de 25e keer haar Grote Massajogging en op 11 november was het voor de 60e keer dat ASSA haar GROTE INTERNATIONALE CROSS DER VLAANDEREN organiseerde. Dus reden genoeg om te vieren en te feesten.

Voorzitter Ghislain BLANQUART 50 Jaar bij ATHLETIC ASSA
Het afgelopen feest van 28 januari waren er ook weer enkele jubilarissen te huldigen. Naast de mensen van 10 jaar lidmaatschap zoals, Freddy HEBBELINCK, Michel ROOS, Simonne BIEBUYCK, Marlène VANDENBROECK, van 15 jaar Jacqueline BOUSAR, van 20 jaar Claude DELCOURT, van 25 jaar Monique VANDEN EEDE, Paul VANDENHOECKE, van 30 jaar de Secretaresse Hélène VANDENDRIESSCHE echtgenote van de Voorzitter en Luc DE GROOTE, van 40 jaar gewezen Secretaris André VANDEN EEDE, was er een uitschieter met 50 jaar nl. ASSA's Voorzitter en trainer Ghislain BLANQUART.
In de vorige uitgave van ASSA's maandblad had Voorzitter Ghislain er aan gehouden, dat niet mede te delen aan het grote publiek, hij zei: “HET ZAL WEL UITLEKKEN”.

Wie is Ghislain?
Wie is Ghislain eigenlijk? Hij is in Ronse geboren op 2 april 1932 en is dus een echte Ronsenaar. Zijn vader was Léon en zijn moeder Madeleine BOULAERT, hij heeft een zus Jeannine (febr.'36) en een broer Edgard (dec.'43). Zijn jeugd bracht hij door in de Waetsbruggestraat. Ghislain woont nu in de Blauwesteen en is gehuwd sedert april 1959 met Hélène VANDENDRIESCHE uit Oudenaarde, heeft een zoon Guy (jan.'60) en een dochter Pascale (jan.'73). Zoon Guy was samen met Patrick DELIVEYNE, eind de jaren '60, begin jaren '70 een van de beste Belgische pupiln en miniemen. Dochter Pascale liep een paar jaartjes bij de benjamins en pupillen en stopte. Zoon Guy heeft twee zonen Loïc ('96) en Gaëtan ('98). Op 13 jarige leeftijd verloor Ghislain zijn vader. Ghislain ging dan vanaf zijn 14e jaar werken in de Textielfabriek van Jean DELACROIX. Na 2 jaar textiel werd hij in 1948 aangeworven bij de R.T.T. als telegrambesteller, later ging hij via examens over naar de technische diensten van de RTT waar hij het tot Ploegbaas bracht. Op 1 mei 1997 ging Ghislain op 65 jarige leeftijd op rust na een loopbaan van 49 jaar bij de R.T.T. / BELGACOM. Ghislain heeft er een totale loopbaan van 51 jaar arbeid opzitten.
In zijn jeugd heeft hij de Tweede Wereldoorlog van zeer nabij meegemaakt. Bombardement op Ronse op de eerste dag van de oorlog 10 mei 1940 en op kermiszondag begin juni 1940. Inval van Duitse Polizei in het ouderlijke huis van Ghislain in de winter van 1943/1944. Af en toe zag hij een vliegtuig neerschieten, zag hij valschermers in de lucht hangen, enz...., allemaal dingen die hem tot nu toe nog steeds zijn bijgebleven.
Er was toen bij Ghislain nog geen sprake van georganiseerde sport. Wel sportte hij zonder het weten, zoals iedereen in die tijd, bijna van 's morgens tot 's avonds. Vier keer per dag van en naar school (St. Antoniuscollege) lopen, tijdens speeltijden lopen achter een bal, of achter elkaar en 's avonds weer het zelfde, lopen, springen, voetballen, kaatsen, enz...

Voetballer en wielrenner
Na de oorlog kwam Ghislain in de textielfabriek in contact met Raymond DEMEULENAERE, voetbal verantwoordelijke bij SPARTA RONSE, en Ghislain was verkocht. Hij kreeg daar op de Savooistraat, training van de Olympische voetbal kampioen Rik LARNOE.
Toen Ghislain telegrambesteller werd diende hij soms tot 80 a 100 KM per dag met de fiets af te leggen. In die tijd waren de wegen nog allemaal kinderkopjes en de vele heuvels in en rondom Ronse waren daardoor een stuk moeilijker te beklimmen dan nu. Voetballen was daar door gedaan, fietsen en wielrenner worden kwam in de plaats. Door zijn werk diende hij niet zo veel meer bij te trainen Hij haalde zelfs eens een 10e plaats in het toenmalige Wielerkampioenschap van Ronse dat open stond voor alle renners, ook gewezen beroepsrenners, het was toen nog in de late wielercarrière van de gekende Ronsenaar “SNARI” vanop Waetsbrugge. Om de goede conditie te bewaren liep Ghislain geregeld enkele kilometers maar niet meer dan 3 à 4 KM.

De atletiekloopbaan van Ghislain
De loopbaan van ASSA's Voorzitter Ghislain begon in het Belgisch Leger. Ghislain ging op 1 december 1951 onder wapens in het opleidingscentrum van de Infanterie in Lier. Daar voelde hij nog meer dan te voor zijn loopcapaciteiten naar boven komen. In april 1952 werd Ghislain naar de Administratieve eenheid van het C.R.S. in het Klein Kasteeltje in Brussel overgeplaatst. Daar stond Kapitein EXELMANS een ware atletiekfanaat als Sportofficier aan het roer. Al wie zijn diensten aanbood om te lopen, kreeg van hem onvoorstelbare faciliteiten, zo mochten sporters in burger naar buiten, iets dat voor een militair in die tijd taboe was. De training bestond erin om ieder morgen van uit de kazerne langs het kanaal in Brussel naar de Basiliek van Koekelberg te lopen. In het park werd daar reeds aan een lichte vorm van interval gedaan.

Ghislain sluit aan bij A.S.V. OUDENAARDE
Zoals ASSA's Ondervoorzitter Marcel VANDEWATTIJNE startte ook Ghislain zijn atletiekloopbaan bij de ROOD-ZWARTE buren van A.S.V.O Oudenaarde. Na zijn legerdienst sloot hij in september 1953 bij ASVO aan en dit samen met zijn vriend René FRANCOIS die toen een gewezen ASSA speerwerper was. Hij moest onmiddellijk aantreden met de seniors, wat voor hem een zeer zware dobber was. Hij trainde daar twee maal per week, onder de leiding van Ward SCHROEVEN van Union St. Gilles. Twee keer per week in weer en wind, winter en zomer reed hij samen met zijn vriend René naar de trainingen in het Burgemeester Thienpontstadion. Daar trainde hij in gezelschap van de Oudenaardse halve fond elite en Internationale atleten zoals Frans HERMAN, Roger VERHEUEN, Daniël ALLEWAERT, Robert DE TROYER, Edwig LENAERT, Adof HUYSMAN, Michel LAGA, Marc DEMOEN, Gilbert VANSYNGHEL, Eward DECLERCQ, Georges CHEYNS, Willy DERYCKE, enz... Daar leerde hij wat Interval training was. Na een jaar van afzien en trainen kon Ghislain mee met de middemoot van de seniors in de veldlopen. Ghislain was een trainingsbeest die geweldig veel interval en lange duurlopen deed. Liep menigmaal na zijn dagtaak bij de RTT rechtstreeks naar huis, zelf van 25 KM ver.

Overstap van Ghislain naar ASSA
In 1955 kwam de toenmalige ASSA Voorzitter Valère AELVOET samen met Marcel VANDEWATTYNE vragen aan Ghislain om naar ASSA over te stappen. Toen ging dat niet van een leiendakje om van ploeg te veranderen. Een eerste aanvraag van overgang aan de KBAB werd verworpen maar enkele weken later kreeg Ghislain in beroep toch zijn overgang. Het was op 14 november 1955 dat hij definitief lid werd bij ATHLETIC ASSA. Van in het begin van zijn aansluiting werd hij in 1956 aangesteld als hulpsecretaris, een job dat hij bleef doen met de secretarissen Roger VERCRUYSSEN en André VANDEN EEDE.

Als atleet
Als atleet was Ghislain geen topper, maar integreerde onmiddellijk in de kern van de wereldberoemde veldlopers van ASSA Ronse. De ASSA atleten van in de jaren 50/60 die het mooie weer bij ASSA uitmaakten werden toen getraind door Dhr. DEMILT. Het elite ASSA team was samengesteld met Marcel VANDEWATTYNE, Denis JOURET, Raymond VANDENBORRE, Edmond CROMPHOUT, André SPILEERS, Paul DUTHYE, Roger D'HAEYER, José DE RIEMAECKER, André ROMAN, Roland SCHIETECATTE, Michel LAGA, Lucien BIJL, Georges CAILLAU, Claude DELCOURT, Sylva DEJONGHE, Michel DESCHRIJVER, Claudy JOURET, LEEMANS, Paul SCHIETTECATTE, Ghislain BLANQUART en nog vele anderen.
Niet alleen in het veldlopen maar ook op piste was Ghislain goed zoals op de 1500, de 3.000, de 5.000 en 10.000 meter en later op langere afstanden zoals in uurlopen op piste en ½ marathons op de weg, geen enkele ½ marathon eindigde hij buiten de eerste tien. Op 12 oktober 1963 deed hij samen met Alain MIMOUN, Aurèle VANDENDRIESSCHE en nog verschillende van de betere Europese en Belgische atleten te Waregem een aanval op het toenmalige Wereld Record van de 30 KM Het record werd niet gebroken, Ghislain eindigde als eerste Belg met een tijd van 1.50.20.4, nog steeds het ASSA RECORD.
Ghislain kwam in zijn vele wedstrijden in contact met de toenmalige Belgische- en wereldtop, die uiteraard allen te sterk waren voor hem. Zo liep hij tegen Gaston REIFF, Lucien THEYS, John DOMS, Marcel VANDEWATTYNE, Denis JOURET Lus HANSWIJK, Frans HERMAN, Aurèle VANDENDRIESCHE, Frans VANDERHOEVEN, Piet DEPAUW; Mauric VAN LAER en zovele anderen van Belgische kant en met Emile ZATOPEK, Vladimir KUTS, IBOTSON, BOLOTNIKOV, MIKITENKO, Budy EDELEN, Alain MIMOUN, Michel BERNARD, RHADI, AMEUR, ADESCHE, MICHALIC, Michel ZAZY, enz... voor wat de buitenlanders betreft.

Ghislain eerste snelwandelaar bij ASSA
Nooit te voren had een ASSA atleet deelgenomen aan een snelwandelwedstrijd. Ghislain was dan ook ASSA's eerste atleet die aan snelwandelen deed, hij werd daarin verschillende keren PTT Internationaal. Eind september 1958 won Ghislain de GROTE PRIJS VAN HET OUD BELGIË VAN DE WERELDTENTOONSTELLING OP DE HYZEL in Brussel, hij versloeg daar de hele Europese snelwandeltop met heel wat Olympische atleten. Op 10.04.1965 stapte Ghislain op het terrein van het toenmalige Kortrijk Sport een nieuw Belgisch Record op de 10 kilometer, zijn tijd 45.27.0, ook nog steeds het ASSA RECORD. Ghislain is waarschijnlijk de enige ASSA atleet die aan alle mogelijke atletiekdisciplines heeft deelgenomen in zijn lange carrière, op uitzondering van het polsstokspringen, horden en de Marathon.

Ghislain werd secretaris en richt een vrouwenafdeling op bij ASSA
Toen André VANDEN EEDE stopte als Secretaris in 1968 werd Ghislain gevraagd om het secretariaat op zich te nemen. Ghislain vroeg bedenk tijd en kwam met een bijzonder voorstel en dat was de oprichting van een DAMES AFDELING. Tot dan waren vrouwelijke atletes bij ASSA taboe. Men stemde in het bestuur uiteindelijk er mee in om een damesafdeling op te starten, maar voegden er onmiddellijk aan toe, dat deze volledig en voor alles onder Ghislain's verantwoordelijkheid was en dat ze zich verder daar niets zouden van aantrekken. Zo werd in 1969 de vrouwen afdeling van ASSA opgestart. Het was dan ook zijn eerste zorg om op ASSA ook een Cross der Vlaanderen voor vrouwen te organiseren en die eerste ging door op 6 december 1970.

Ghislain werd trainer en cooperateur bij A.S.R.
Ondertussen was Ghislain ook Cooperateur geworden, dus mede-eigenaar, van het Maurice Vande Wielestadion.
Ook als trainer oogstte hij successen, meestal met zijn meisjes. Als verantwoordelijke van de vrouwen afdeling was hij ook de eerste trainer van deze afdeling. Verschillende van die meisjes behaalden op de Belgische of Internationale wedstrijden het podium. Zo had hij in 1970 de eerste Belgische Veldloop kampioenen ploeg bij de cadetten met de zussen Claudine en Nadine HOOGSTOEL, Sonia DEPREZ, Rita ANSSENS en François FOUCART. Ook maakte hij enkele goede spurtster o.a. Anne-Marie VANDE PUTTE, Colette CORNET podium in Belgisch Kampioenschap 100 & 200, Soraya DE JAEGHER, Marleen VANDERKIMPEN. Verder nog Nadine SADONES niet alleen op de ½ Marathon maar ook op de Marathon en zelf in het speerwerpen, Carine VANDENDAELE op piste maar ook op ½ Marathon en veldlopen. Corine DEBAETS en Isabelle DEBRUYCKER internationale atletes op piste en of in het veldlopen. De zussen Claudine en Nadine HOOGSTOEL Belgisch Kampioenen en Recordhoudsters op de 5 en 10 KM snelwandelen. Later zelf met Stefanija STATKUVIENE, piste, cross, op de weg en zelfs tot op de Olympische Marathon, oogstte Ghislain veel successen. Het was door het toedoen van Ghislain dat Stefanija STATKUVIENE in 1991 en een paar jaren later de zevenkampster Neringa YAKSTIENÉ van uit het verre Litouwen naar ASSA liet overkomen. Ghislain werd enkele jaren terug bij de V.A.L. gehuldigd voor zijn meer dan 30 jaar als atletiektrainer. In 1990 kreeg Ghislain in MOSKOU de medaille van atletiektrainer in de Sovjet-Unie.

Wereldreiziger en mede-heroprichter van de Belgische Arbeiderssport en oprichter van sport & ontspanning RONSE
Zo te zien was Ghislain ook een wereldreiziger. Met ASSA had hij in de eindjaren '50 en begin jaren '60 alle grote Franse veldlopen betwist zoals, MEZIDON, LES MEURAUX, LE MANS, MARQUETTE, LILLE, LE NEUBOURG, enz...
Zijn eerste grote buitenlandse trip was in mei 1960 en duurde een week lang. Een twee dagen durende treintrip bracht hem naar LUBIJANA in het toenmalige JOEGOSLAVIË, toen nog achter het IJzeren Gordijn. Daar nam hij deel in RIJEIKA aan het Wereldkampioenschap PTT snelwandelen op de weg. Later reisde hij nog naar MUNCHEN, BREMEN, enz...
Bij het opstarten van de vrouwen afdeling bij ASSA in 1968, kwam Ghislain in contact via zijn werk bij de RTT met de Heer Maurice DE VEEN toenmalig Voorzitter van de Belgische Arbeiderssportbond. Tot op de vooravond van 1970 was het in België verboden om veldlopen in te richten voor meisjes, maar in de Arbeiderssport was men daar reeds jaren mee bezig. In deze optiek twijfelde Ghislain geen ogenblik aan de vraag van zijn Brusselse vriend Maurice en richtte een Arbeiders atletiekploeg op in Ronse en SPORT & LOISIRS, later SPORT & ONTSPANNING (S.O.R.) was geboren. Hij gaf zodoende een grote impuls aan de zo pas heropgestarte Arbeiderssport en konden zijn meisjes aan veldlopen doen. Later werd hij Onder-voorzitter van de B.A.W.A.F en Voorzitter van de Vlaamse Arbeiders Atletiek Federatie (V.A.W.A.F.) Later werd hij ook lid van het Internationale Arbeiderssport-bond de C.S.I.T.
In 1971 nam hij met enkele ASSA atleten die opgenomen waren in het B.A.W.A.F. team, deel aan de HAPOEL GAMES in RATMATGAN (Tel-Aviv) in ISRAEL. Daar werd Ghislain in audiëntie ontvangen op het kabinet van TEDY KOLEK de Burgemeester van JERUSALEM.
Vanaf 1974 werd Ghislain een trouwe gast in het toenmalige Sovjet Unie en andere landen van achter het Ijzeren-gordijn. Na een atletiekstage in VILNIUS (Litouwen), toenmalige Sovjet Republiek, werd Ghislain in audiencie ontvangen op het KREMLIN. De Heer POPOV, Minster van de Sport in de Sovjet Unie, schonk aan Ghislain de volledig LP verzameling van wereldbekende TSJAIKOVSKY als aandenken van zijn verblijf aldaar.
Ook vanaf 1979 kreeg Ghislain vaste voet op Ierland, zowel Zuid als het toen zeer onrustige Noorden. Hij zou jaren lang met ASSA, minstens één keer per jaar een trip maken naar wedstrijden op dit Groene eiland. In 1979 volgde een audiëntie bij de President van de Republiek IERLAND in DUBLIN, waar Ghislain de tinnenschaal van ATHLETIC ASSA aan deze als geschenk overhandigde. Latere jaren volgden er nog ontvangsten bij de Gouverneur, de afgevaardigde van de Britse Koningin in NOORD-IERLAND, bij de COUNCIL in het district ARMAGH in Noord-Ierland, enz....
Door de Arbeiderssport trok Ghislain samen met het team van B.A.W.A.F., meestal bestaande uit atleten van ASSA naar de verschillende Internationale competities zoals de C.S.I.T. Kampioenschappen. Naast de reeds hoger vermelde buitenlandse locaties was Ghislain te gast in Polen, Joegoslavië, Tsjecho-Slowakije, Slovenië, Kroatië, Litouwen, Letland, Rusland, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Frankrijk, Engeland, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Zwitserland, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Portugal, Ierland, Noord-Ierland, Finland, Israël, Thailand, Cuba, USA, Tsjechië, enz...

Jurylid K.B.A.B.
Ook als JURY lid van de KBAB / VAL / LBFA komt Ghislain aan zijn trekken. Hij is in het bezit van het Nationaal Brevet en van het Snelwandelbrevet. Zo jureerde hij verschillende grote atletiekmeeting zoals o.a. de Memorial VAN DAMME, Belgische Kampioenschappen, Interlands, enz.... Ondertussen werd Ghislain gehuldigde voor meer dan 40 jaar dienst als jurylid.

Organisator
Als organisator komt Ghislain eveneens aan zijn trekken. Vanaf 1957 was hij medehelper aan de Grote Internationale Cross der Vlaanderen waarvan hij later de officiële organisator werd en organiseerde tal van atletiekmeeting op ASSA. Eind de jaren '50 begin '60 legde hij rondom het voetbalterrein van ASSA een graspiste aan om atletiekmeetings te kunnen organiseren. Telkens moest deze na de organisatie worden afgebroken. Later half weg de jaren '60, stond hij samen met de toenmalige Voorzitter Marcel BOUDRINGHIEN, secretaris André VANDEN EEDE, Marcel VANDEWATTYNE en nog enkele anderen aan de wieg van een rode sintelpiste op ASSA. Daarop organiseerde Ghislain een 10 tal zomermeetings per jaar. Het is ter herdenking van de aanleg van deze sintelbaan, dat men tot op heden ieder jaar de “GROTE PRIJS VAN DE VOORZITTER” over “1 ASSA PISTE RONDE” (341,35) tegen de CHRONO organiseert.
Toen bij ASSA midden de jaren '70, onder druk van Voorzitter Marcel BOUDRINGHIEN de vijfde kunststofbaan (RUBCORD) van België tot stand kwam, was weer Ghislain die aan het roer stond van een 15 tal zomermeetings per jaar. Spijtig was deze kunststofbaan na een tiental jaren versleten en had men bij ASSA niet meer de financiële middelen om deze te herstellen. Ook van in de begin jaren '60 organiseerde Ghislain met zijn ASSA medewerkers jaarlijks een interscholenveldloop op ASSA.
Ghislain was ook de inrichter eind de jaren '60 begin '70 van een DWARS DOOR RONSE SNELWANDELEN.
Als organisator van de Grote Internationale Cross der Vlaanderen, verhuisde hij met zijn organisatie in 1980 naar de Barrière de Fer waar hij over het klooster der Franciscanen over ruime mogelijkheden beschikte. Vanaf deze organisatie waren er geregeld buitenlandse deelnemers, o.a. een IERSE ploeg die toen samengesteld was uit meisjes atleten van Noord en Zuid Ierland samen in een en de zelfde ploeg Toen was dit een unicum in het atletiek gebeuren daar het door de IAAF verboden was om Noord en Zuid-Ierse atleten in een en het zelfde team van start te gaan. Alleen in Ronse konden die Ieren samen voor één team uitkomen, ook dit werd door Ghislain mogelijk gemaakt. Later was de Internationale inbreng nog groter. Ghislain trok atleten van INATEL PORTUGAL aan naar Ronse maar het meest in het oogspringende was de aanwezigheid van de OOSTBLOK atleten. Zo kwamen de Tsjechen, de Polen, de Sovjetters (CCCP), enz... naar de Barrière de Fer. Om OOSTBLOKKERS in die jaren '80 van achter het IJzeren Gordijn te krijgen moest men wel over goede papieren beschikken. Toen waren er slechts 5 Europese organisatoren die b.v. van de Opperste Sovjet Unie, toelating verkregen om Sovjet atleten te laten starten en dit waren L'HUMANITÉ in Parijs, INATEL Portugal, NACAI Ierland de Internationale Arbeiders Cross van EVERE en uiteindelijk ASSA.

Wereldprimeur
In 1989 pakte Voorzitter Ghislain, naast het unicum met de Ierse ploeg nu uit met een echte wereldprimeur. In 1988 werd Ghislain aangeschreven door de Sportbond van de Sovjet Republiek Litouwen. Ze vroegen om hulp voor hun sporters om deze de gelegenheid te geven, deel te nemen aan Europese wedstrijden. We beschikken slechts over één adres van een West Europeaan en het is deze van een zekere Ghislain BLANQUART uit Ronse in België. Natuurlijk ging Ghislain daarop in en nodigde de atleten van Litouwen uit naar de Internationale Cross der Vlaanderen van 11 november 1989. Ghislain wende zich daarvoor tot de Opperste Sovjet autoriteiten in Moskou, om toelating te vragen de Litouwse atletiekploeg naar Ronse te laten overkomen. Het was via de tussenkomst van de toenmalige Sovjet President GORBATSJOV hem zelf, dat deze de aanvraag van Ghislain inwilligde. Zodoende zorgde ASSA's Voorzitter Ghislain naast een unicum nu voor een Wereldprimeur in die zin dat het voor de eerste maal was, dat sedert de inpalming van Litouwen door de Sovjet Unie, toen meer dan 50 jaar geleden, een van de zovele Sovjetrepublieken onder hun eigen Republiek naam, buiten de Sovjet Unie mochten optreden. Voordien moesten alle sportbonden en culturele verenigingen van de Sovjet Unie naar buiten komen onder het toen gekende C.C.C.P. teken. De Belgische en regionale TV's en radiozenders alsook de pers versloegen in hun commentaar uitvoerig deze wereldprimeur van Ghislain. In de jaren 80 werden bijna alle Crossen der Vlaanderen aan de Barrière de Fer door de TV, Nationale en Regionale radio's uitgezonden.
In 2002 verhuisde Ghislain met de Cross der Vlaanderen terug naar ASSA en werd veranderd in een Corrida-Cross.

Ghislain wordt voorzitter
Door een nieuw reglement van de V.A.L. & K.B.A.B. in 1983 moesten alle atletiekverenigingen vóór het einde van 1985 een V.Z.W. zijn. Ook ASSA ontsnapte daar niet aan. Er werd op 11 maart 1985 een Algemene Vergadering gehouden en de statuten van ASSA's VZW werden daarop goedgekeurd. Geen enkele bestuurslid van toen wilde Voorzitter noch secretaris worden. Ghislain bleef de enige kandidaat voor het secretariaat een job die hij reeds sedert eind1968 deed. De Algemene Vergadering stelde dan voor om de goede werking van het secretariaat niet in het gedrang te brengen en de goede werking ervan te verzekeren, Ghislain als Voorzitter aan te stellen en zijn echtgenote Hélène VANDENDRIESSCHE als secretaresse, Marcel VANDEWATTYNE als Onder-voorzitter en Nadia MEULENYSER als penningmeester. Tot op heden is deze toestand van het bestuur nog altijd ongewijzigd.

Uitbreiding van ATHLETIC ASSA buiten de stadsgrenzen
In de jaren '40 tot en met '70 was ASSA hier en daar vertegenwoordigde buiten Ronse. Er was een onderafdeling in Flobecq, Ellezelles, er waren atleten uit het Doornikse, Avelgem, Waarmaarde, Oudenaarde, Etikhove, St. Sauveur, Frasnes-lez-Buissenal, Brakel, Berchem-Oud. en zogezegd in bijna al de ons omgevende gemeentes. Later breide ASSA uit met leden uit de streek van Aalst tot en met Wijchmaal. Ghislain richte A.C. SAINT-SAUVEUR op en zorgde uiteindelijk naar de grootste onderafdeling ooit bij ASSA, deze van STAMBRUGES-BON-SECOURS-PÉRUWELZ die onder de leiding stond van Claude DELCOURT, en over zeer veel talenrijke atleten beschikte. Later verminderde dat en er bleven nog alleen de mensen uit de naburige gemeentes over.
Door Voorzitter te worden, meende Ghislain dan ook, dat het nodig was om zoals in die jaren 50/70 weer buiten de stadsgrenzen te trekken op zoek naar talent. Niet alleen in eigen land maar ook daarbuiten. Zo trok hij per toeval na een Cross der Vlaanderen de Litouwse Stefanija STATKUVIENE aan, de Nigeriaan Emmanuel NKANU, de Litouwse zevenkampster Neringa YAKSTIENÉ en even later verschillende politieke vluchtelingen. Ghislain ging deze opsporen in een asielcentrum voor vluchtelingen aan de Barière de Fer in Ronse. Daar waren atleten van over gans Noord Afrika zoals, Liberia, Angola, enz.. aanwezig. Zo kon hij daar beslag leggen op de Ethiopische Juniors veldloop kampioen Jefry FEKADU.
Ook in ander regio's ging Ghislain op zoek, zo kreeg ASSA kernen in de streek van Denderleeuw, Pajottenland, Ieper, Oostende, Oudenaarde en een grote afdeling in de zuidkant van Gent, Merelbeke, Gavere, Vurste, Eke, Nazareth, St-Martens-Latem, Melle, enz.... Nieuwe kernen stichtte Ghislain in Bonsecours-Péruwelz, waar ASSA in de jaren 70 een zeer sterke onderafdeling had, naar de Zuidkant van Charleroi en in het Doornikse. De verst door Ghislain gestrikte ASSA atleet in België komt uit Theux nabij Spa.
Ondertussen is Ghislain weer maar eens over de grenzen gaan zien en heeft er enkele uit de omgeving van Rijsel naar ASSA weten te brengen. Zulke uitbreidingen blijven steeds een doel te zijn voor Ghislain, zoals van zijn voorgangers, maar de jeugd van Ronse en de omgeving is wel zijn eerste bekommernis en dat zal zo blijven.

Russische TV op bezoek bij onze voorzitter & andere contacten
Ondertussen had Ghislain vele kennissen in de Russische Ambasade in Brussel en in de Sovjet Unie zelf.. Een dezer was de Chef van de Sovjet staatstelevisie in BENELUX. Door ASSA's Internationale Cross der Vlaanderen, met de deelname van Russische atleten en de aanwezigheid van Stefanija STATKUVIENE bij ASSA en de contacten met de Internationale Franse school van MOSCOU die Ghislain onderhield en door het feit dat hij wist dat Ghislain een groot filatelist was van de Russische postzegels, bracht de Russische TV man uit nieuwsgierigheid naar Ronse. Ghislain liet de TV mensen zijn Russische verzameling postzegels bewonderen en deze konden hun ogen niet geloven bij het zien van al dat pracht, de TV camera stond daarop niet stil. Later op de dag liet Ghislain de meest mooie plaatsen van Ronse en omgeving met de prachtige vergezichten bewonderen, ook dan stond de TV camera niet stil. Enkele weken later werd deze Ronsische documentaire met en over Ghislain in de hele Sovjet Unie uitgezonden.
Zo onderhield Ghislain ook goede contacten met de familie ORLOF de verantwoordelijke mensen van AEROFLOT in Brussel. Toen Ghislain met een twintigtal ASSA kinderen op stage naar MOSKOU ging in 1990, bleek dat er te weinig plaats was op het voorziene vliegtuig. Mejuffer Marina ORLOF zorgde er voor dat men van uit Moskou het grootste Russische vliegtuig YLIOUSCHIN naar Brussel stuurde om Ghislain met zijn ASSA ploeg naar ginder te kunnen overvliegen. Door deze contacten met de ORLOF's, hadden de Sovjet atleten, die na hun wedstrijd in Ronse, zwaar beladen terug naar het Rode Paradijs vertrokken geen problemen met hun te zware vrachten.

Ghislain tekenaar en oprichter van ASSA's maandblad
Als kleine gast was Ghislain een goed tekenaar op school een gave die hij erfde van zijn vader. Hij meende dat ATHLETIC ASSA een zelfstandig logo nodig had. Tot dan toe was het algemeen ASSA logo, meestal in gebruik bij ASSA voetbal dat men op de rood-witte shirts droegen. In 1962 zette hij zich aan het tekenen en ontwierp het logo van ATHLETIC ASSA.
Na in 1963 een brochure te hebben uitgegeven “DE BESTE ASSA PRESTATIES” begon Ghislain in juni 1964 met de uitgifte van een ATHLETIC ASSA MAANDBLAD. Het voetbalbladje ASSA SPORT was ter ziele gegaan en Ghislain wou dan iets alleen voor de atletiek. Zo was ASSA's maandbladje geboren en zonder onderbreking tot nu toe uitgegeven. 40 jaar lang is hij nog altijd de verantwoordelijke uitgever er van.

Hobby's
Naast zijn bijzonder hobby de atletieksport heeft Ghislain nog andere hobby's. Zo was hij een gepassioneerd danser. Voor de JIVE, BE-BOB & ROCK-AND-ROLL in de jaren 50/60 had hij een voorkeur. In die tijd van de Rock-and-Roll rage, werden regelmatig wedstrijden gehouden. Ghislain nam soms aan zulke wedstrijden deel en veelal met succes. Daarnaast houd hij van allerhande vogels en is een Filatelist in hart en nieren. Spijtig zegt hij voor mijn neven hobby’s, hebben deze te lijden van mijn hoofdhobby de atletiek. Van de atletiek bij ASSA verzamelt hij bijna alle uitslagen vanaf 1943 tot op heden. Ook het bijhouden van de ASSA RECORDS, de palmaressen van alle Internationale Crossen der Vlaanderen, ASSA joggings, ASSA Piste Ronde, enz... is zijn domein. Wat TV betreft is hij maar een matig kijker, meestal het dagelijkse nieuws en zeker de sport in het algemeen, en af en toe een ludiek programma waarin nogal veel te lachen valt. Zijn kleinkinderen Loïc en Gaetän krijgen natuurlijk zijn meeste aandacht.

Zijn vooruitzichten
Zeker geen 50 jaar ATHLETIC ASSA meer voor Ghislain, dat staat vast. Toch is Ghislain nog niet van plan te ontwapenen, hij heeft voor 2006 zijn 53e wedstrijdvergunning aangevraagd. Maar voor ASSA zal hij zolang hij kan zich blijven inzetten om de ROOD-WITTE vereniging, een der oudste sportverenigingen van Ronse verder, naar successen te voeren.

Marlène VANDENBROECK wint de veldloop bij de masters te BEERNEM, Nathalie DE CLERCQ werd 7e in de marathon van MARRAKESCH (Marokko)
Als voorbereiding op het Provinciaal Kampioenschap cross van 5 februari, ging Marlène VANDENBROECK op 29 januari, naar het West-Vlaamse BEERNEM. Marlène won met glans de masters wedstrijd en hield zelfs de meelopende juniors achter zich.
Nathalie DE CLERCQ ging het veder zoeken, ze nam deel op 29 januari 2006, samen met ASSA's atleten Johan COENE (157e), Luc BOONE (211e) en Laurent RONSSE (422e) naar de Internationale Marathon van MARRAKESCH in Marokko. In deze zware Marathon legde Nathalie beslag op een zeer mooie 7e plaats bij de vrouwen.

24e podium, 21e titel & 7e titel veldlopen in een Oost-Vlaams kampioenschap voor Stefanija STATKUVIENE. Ook titel voor Marlène VANDENBROECK, Yvette CEULEERS & voor het ASSA vrouwenteam korte afstand
Sedert 1992 heeft Stefanija STATKUVIENE niet minder dan 24 podium plaatsen behaald in een Oost-Vlaams Kampioenschap. Ze won 7 titels in het veldlopen (1992/94/95/96/2000/01/06) was 2e in 2003 en '04 en was 1 keer 3e in 2005 en dit allemaal bij de Seniors. Op piste behaalde ze ook verschillende titels zoals 1993 en 94 op de 10.000 meter, in 1997 op de 800 / 1.500 & 3.000 meter, in 1998 op de 800 & 1.500, 1999 op de 1.500 en bij de masters op de 800 & 5.000 meter, in 2000 op de 800 Indoor Alle Categories & Masters en outdoor op de 5.000 meter Alle Categories & Masters. Zo ziet er het Oost-Vlaams palmares er uit van Stefanija.
Zoals hoger vermeld won Stefanija op 5 februari haar 7e titel in het veldlopen maar nu op de korte afstand. ASSA won daarin het ploegenklassement met op een 14e plaats Lynn YVERGNEAUX en op de 15e plaats Marleen PAEME, in die zelfde reeks noteerden we nog een 17e voor Liesberth POTTIE en een 19e voor Isabelle DE PUYDT. Bij de Seniors vrouwen werden de ASSA meisjes 3e in het ploegen klassement met Marie-Jeanne LEFEBVRE 15e, Mandy DAMMEKENS 18e en Evy VAN COPPENOLLE 21e. Bij de veteranes ging na een bijzondere boeiende strijd de algemene zege naar Marlène VANDENBROECK voor haar streekgenote Caroline DEGEYTER van Zottegem A.C, Marlène werd Kampioene +40 en Caroline Kampioene 35/39, Yvette CEULEERS werd met haar 61e plaats Kampioene bij de 60 plussers. Andere ereplaatsen waren er voor Anaïs DRERA 6e bij de cadetten 92 en Natascha FOURNEAUX met een 9e plaats bij de eerstejaars Scholieren. Ook de seniors mannen, allen wegatleten, deden het goed op het glibberige parcours, Peter DE KETELAIRE werd 19e, Kristof RUL 20e en Christophe DE KETELAERE 22e, Gûnther MASQUELIER die zijn start miste op de korte cross, starte in de lange cross maar gaf op, ASSA werd 4e in de ploegenstand. Verschillende van onze aanwezige veteranen verkozen voor de korte cross Alle Categories. In de korte cross werd A master Vincent MINOT 34e, junior Glenn DE VLIEGER 37e, C master Dirk DEMULDER 39e, B master Emile LEFEBVRE 41e en A master Geert DE ROISSART 42e. Bij de masters werd C master Jean-Claude ROELS totaal 85e maar was de 15e en C master Dirk DE VOS, totaal 112e werd, 19e beiden in hun C klasse terwijl E master Dany DEBERDT op een totaal 123e plaats eindigde maar deze was goed voor een 11e plaats in de E. categorie, in de ploegenstand eindigden de masters op een 19e plaats. Bij de scholieren 1989 werd Bram DE VOS 16e. Bij de aller kleinste kwamen van de zovele ASSA jongens en meisjes die we op de training ontmoeten slechts 8 atleten van de 32 kinderen voor de 13 wedstrijden opdagen. WAAR ZATEN AL DIE ANDEREN? Op uitzondering van een Jolien DE ROISSART die sedert begin december aan geen enkele wedstrijd wegen gezondheidsproblemen meer had deelgenomen, toch nog 11e werd bij de miniemen 1994 is de prestatie te vermelden waard. Hier enkele cijfers van de overige ASSA jeugdatleten, pupillen 96, 34e Eva DEMULDER en 39e Delphine CARLIER, pupillen 95 een 30e plaats van Sandy MARECHAL, die langzaam uit blessureleed terugkomt. pupiln 96 jongens 43e Mattis DE ROISSART, pupiln 95 jongens 38e Jonathan GEVAERT, miniemen jongens 94 een 47e plaats voor Joachim HOEBEKE en bij de miniemen 93 een 46e plaats voor Jonas DEMULDER. Bij de cadetten werd Elois VERVAEKE 15e en Bianca HOEBEKE 18e bij de tweede jaars.

Marlène VANDENBROECK wint in IZEGEM
Op een indoor meeting te Gent op 11 februari, liep Jonas DEMULDER een ASSA Elektronisch Record op de 60 meter vlak bij de miniemen.
Kistof RUL werd op 11 februari 10e in een 15 KM lange wegwedstrijd in KOEWACHT (Nederland).
De Oost-Vlaamse Kampioene bij de masters, Marlène VANDENBROECK ging op 12 februari de masters veldloop van IZEGEM winnen.

GHISLENGHIEN-MESLIN L'EVECQUE Dubbel voor ASSA met Marie-Jeanne LEFEBVRE & Mandy DAMMEKENS bij de seniors. Ook terug een zege voor Anaïs DRERA bij de cadetten en een zege voor Bram DE VOS bij de scholieren
Drie interclub zeges voor ASSA

De ROOD-WITTE uitstap naar de rampzalige industriezone van het naburige GELLINGEN (Ghislenghien) MESLIN L'EVECQUE op 12 februari was weeral een schot in de roos voor ASSA. Nadat de kleintjes hadden gelopen kwam er een echte sneeuwstorm opzetten, waardoor de ouderen vanaf scholier het zeer moeilijk kregen. Hier de prestaties van ASSA leden, Benjamins, 15e plaats voor het kuikentje Dorian CARLIER, pupiln meisjes, 6e voor Delphine CARLIER en een 11e voor Kirsten DEVIAENE, Eva DEMULDER gaf op, pupiln jongens, 10e Jonathan GEVAERT, 17e Kevin VAN MIEGHEM, 18e Mattis DE ROISSART, miniemen meisjes een 4e plaats voor Jolien DE ROISSART. De ASSA miniemen jongens wonnen de interclub met Emile LEFEBVRE 3e, Jonas DEMULDER 9e, Jéremy VONIER 10e en Joachim HOEBEKE 11e.Anaïs DRERA duldde geen tegenstand, ook niet van de juniors/seniors/masters die samen met de cadetten liepen, ze won met panache, Bianca HOEBEKE werd 10e. In de korte cross was er terug een interclubbeker voor ASSA met Lynn YVERGNEAUX 3e, Marleen PAEME 4e, Liesbeth POTTIE 5e en Isbelle DE PUYDT 6e. De seniors vrouwen van ASSA zorgden voor de derde interclubbeker voor ROOD-WIT met een dubbel van Marie-Jeanne LEFEBVRE die haar team vriendin Mandy DAMMENS, na een geweldige strijd versloeg, Evy VAN COPPENOLLE werd 4e. De ROOD-WITTE mannen op de korte cross werden 2e in het ploegenklassement met 9e Vincent MINOT, 12e Dirk DE VOS, 13e Dirk DEMULDER en 16e Ronny HOEBEKE. Bij de scholieren jongens liep Bram DE VOS een verstandige wedstrijd, hij liet het duo PARMENTIER van Brabant Wallon de leiding nemen van de koers, in de laatste ronde sloeg Bram toe en won nog met ruime voorsprong. Emile LEFEBVRE werd 18e bij de masters.

ASSA op twee fronten, DIEKIRCH IAAF EUROCROSS & DOUR finale Belgische CROSS-CUP
Stefanija STATKUVIENE reisde in het weekend van 19 februari naar de IAAF Eurocross van DIEKIRCH, ze was daar vergezeld van heel wat jeugdige ASSA atleten. Stefanija eindigde bij de Azen op een 20e plaats. De andere ASSA jongeren, waren daar meer dan figuranten, sommige haalden daar mooie uitslagen.Dorian CARLIER werd 7e bij de kuikentjes, Jolien DE ROISSART werd 14e bij de miniemen, Natascha FOURNEAUX, nog zwaar verkouden eindigde op een meer dan eervolle 11e plaats. Bij de pupiln meisjes een 21e plaats voor Delphine CARLIER en een 28e voor Eva DEMULDER? Mattis DE ROISSART vinden we terug op een 33e plaats bij de pupiln. Jonas DEMULDER was daar ASSA's beste miniem met zijn23e plaats, Ischa FOURNEAUX wer daarin 39e. Kevin YVERGNEAUX eindigde op een 35e plaats bij de cadeten. Dus stuk voor stuk mooie prestaties in dit KAMPIOENSCHAP VAN LUXEMBURG.
De andere ASSA atleten waren op 19 februari aan de slag in DOUR waar de finale van de Belgische Cross-Cup doorging. De nieuwelinge bij se benjamins van ASSA, Elise VAN DE WALLE werd 14e bij de jongste benjamins. Kirsten DEVIAENE werd 16e bij de pupillen. Anaïs DRERA bracht wel de beste ASSA prestatie, ze legde bij de cadetten beslag op een 8e plaats. Mandy DAMMEKENS die als 17e over de meet liep bij de Seniors, werd uiteindelijk nog 6e bij de Beloften. Marleen PAEME werd 15e in de korte cross. Bij de mannen noteerden we bij de pupiln 1996 een 29e plaats van Kevin VAN MIEGHEM en bij de pupiln 1995 een 19e voor Jonathan GEVAERT en een 35e voor onze nieuwkomers Nathan MAHEE. Jéremy VONNIER werd 30e en Joachim HOEBEKE 33e bij de miniemen 1994. Günther MASQUELIER werd 73e in de korte cross.
Op 26 februari werd Stefanija STATKUVIENE 6e bij de juniors/seniors in LEBBEKE, ze was de 5e senior.

Nieuw ASSA miniemen record op de 10 KM op de weg voor Emile LEFEBVRE
Op 25 februari liep de miniem Emile LEFEBVRE te BURY een nieuw ASSA RECORD op de 10 km., hij overbrugde de afstand in 41.35.0 en was daarmede de 6e belofte. Fréderic ROUSSEAU werd daar op die 10 KM 32e. Marie-Jeanne LEFEBVRE eindigde als 5e vrouw

JANUARI 2006


Succesvolle inzet van 2006 bij Athletic ASSA. Stefanija STATKUVIENE wint in ETTELBRUCK & Anaïs DRERA wint in EDINGEN & ASSA drie interclubs
Met de cross van EDINGEN op 8 januari 2006 werd het nieuwe jaar 2006 succesvol ingezet. Bij de benjamins werd Orphélie LABEAU 4e. De kleine Dorian CARLIER nog kuikentje eindigde bij de benjamins op een 32e plaats. Minder goed verging het voor ASSA bij de overige jeugdreeksen zoals bij pupillen, Eva DEMULDER 18e, Delphine CARLIER 25e en bij de jongens Jonathan GEVAERT 27e. Het zelfde bij de miniemen jongens met een 20e plaats van Joachim HOEBEKE en een 21e voor Jonas DEMULDER. Men moest wachten op de cadetten meisjes. Daarin spurtte Anaïs DRERA naar de zege door in de laatste 100 meter een achterstand van een goede tien meter op Julie CARTON-DELCOURT te overbruggen en deze op de meet te vloeren, van een adembenemende spurt gesproken. Elois VERVAEKE werd mooi vijfde en met de 16e plaats van Bianca HOEBEKE waren goed voor de interclubzege voor ASSA. Bij de scholieren meisjes werd Natascha FOURNEAUX vierde terwijl bij de jongens een zeer mooi remonte zagen van Bram DE VOS die 7e eindigde en zijn teamgenoot Kevin FLAMME naar de 8e plaats verwees. In de korte cross voor vrouwen ging de Interclub zege ook naar ASSA met Marleen PAEME (8e), Liesbeth POTTIE (10e) en Nadia MEULENYSER 11e. Ook bij de seniors vrouwen ging de interclub naar ASSA met Marie-Jeannc LEFEBVRE op de 2e en Mandy DAMMEKENS op de 3e plaats. Bij seniors heren een verdiende 10e plaats voor Kristof RUL. In de korte cross voor heren werd Stéphane LABEAU 14e, en verder Glenn DE VLIEGER 19e, Vincent MINOT 20e, Dirk DEMULDER 22e, Emile LEFEBVRE 24e en Ronny HOEBEKE 26e.Bij de masters een 41e plaats voor Dirk DE VOS.
Stefanija STATKUVIENE van haar kant ging op 8 januari de cross van ETTELBRUCK in het Groot Hertogdom Luxemburg winnen.

Paul GRULOOS zilver op het Oost-Vlaams indoor kampioenschap voor masters
We noteerden op 8 januari een mooie 2e plaats bij de masters voor Marlène VANDENBROECK in de Grote Parkloop van MALDEGEM.
Op zaterdag 14 januari ging in de topsporthal van BLOSO in GENT het Oost-Vlaamse Indoor Kampioenschap door. ASSA was daarop met slechts 4 leden aanwezig. Paul GRULOOS werd 3e in het verspringen bij de masters +40 terwijl hij op de 60 meter vlak als 8e masters van Oost-Vlaanderen over de meet liep, Paul was de oudste master die deelnam. Günther MASQUELIER liep er de 400 meter, in zijn reeks werd hij 5e. Bij de meisjes cadetten waren er op de 800 meter twee ROOD-WITTE aan de start. Elois VERVAEKE voor het eerst op een indoorbaan en Anaïs DRERA voor het eerst op een 800 meter indoor, moesten heel wat leergeld betalen, weinig ondervinding was de oorzaak van een 5e plaats voor Eloïs en een 6e voor Anaïs met toch nog goede tijden.

ASSA atleten als genodigden op het Henegouwse kampioenschap cross te OBOURG
De organisatoren van het Henegouwse cross kampioenschap op 15 januari hadden de ASSA atleten als gasten uitgenodigd voor deelname aan hun provinciaal kampioenschap. ROOD-WITTE atleten deden het in OBOURG uitstekend. Ophélie LABEAU werd 3e bij de benjamins, Eva DEMULDER 5e, Delphine CARLIER 8e en Kirsten DEVIAENE 10e bij de pupillen 1996. Anaïs DRERA won bij de cadetten na een snelle laatste 400 meter, Bianca HOEBEKE werd 7e bij de oudste cadetten. In de korte cross bij de vrouwen werd Marleen PAEME 4e, Liesbeth POTTIE 5e en Isabelle DE PUYDT 6e. Marie-Jeanne LEFEBVRE werd 2e en Mandy DAMMEKENS 3e bij de seniors dames. Bij de jongens noteerde men een 15e plaats voor het kuikentje Dorian CARLIER, een 22e voor Mattis DE ROISSART bij de pupiln 96, een 14e voor Jonathan GEVAERT bij de pupiln 95, 16e voor Joachim HOEBEKE bij de miniemen 1994, 12e voor Jonas DEMULDER bij de miniemen 1993. Bram DE VOS zorgde voor de beste prestatie bij de mannen, hij werd 2e in de scholieren reeks 1989. In de korte cross voor mannen vinden we de volgende AS SA atleten terug, Stéphane LABEAU 26e, Vincent MINOT 39e, Dirk DEMULDER 44e, Emile LEFEBVRE 48e en Ronny HOEBEKE 50e. Bij de masters een 32e plaats voor Jean-Claude ROELS en een 60e voor Dirk DE VOS.

Natascha FOURNEAUX wint de Dirk Martens corrida korte afstand in AALST
Op 15 januari 2006 nam Natascha FOURNEAUX deel aan de korte afstand in de Dirk MARTENS Corrida van AALST waarin ze voor de zege zorgde bij de vrouwen. Op de lange afstand van 12 KM eindigde Marlène VANDENBROECK op een 4e plaats. Scholier Kevin FLAMME werd 5e in het Regionaal Kampioenschap van Frankrijk dat doorging op 15 januari in LIFFERINCKHOUCKE nabij Dunkerque.
Senior Frederik SALOMEZ werd op 15 januari 12e in de Grote Cross Prijs van de stad leper.
In de winterjogging van DEINZE op 15 januari waren de beste ASSA prestaties op de 8 MIJL de volgende: Filip CANNOOT 24e, Luc BOONE 25e en André QUIPOR 32e.

Natascha FOURNEAUX sportvrouw 2005 van RONSE
Naar jaarlijkse traditie werd dit jaar weer een beste sportman, sportvrouw, veteraan, sportclub, enz ... van Ronse verkozen. De verkiezing van de beste in 2005 ging door in de stadsfeestzaal C.O.C. op zaterdag 21 januari 2006. Voor Athletic ASSA werd het een succesvolle avond. In de reeks jeugd 13 tot 18 jaar jongens en meisjes samen, werd Anaïs DRERA mooi 5e, ze was het 2e meisje, op de 10e plaats Kevin VERPOEST en op de 11e plaats de Belgisch kampioene snelwandelen bij de cadetten Elois VERVAEKE, zij was 5e meisje. Paul GRULOOS werd verkozen tot de beste master. In de hoogste reeks vrouwen ging de zege onverwacht naar de zeer verdienstelijke ASSA atlete Natascha FOURNEAUX, Marie-Jeanne LEFEBVRE van haar kant strandde op een meer dan eervolle 7e plaats. In de verkiezing voor de beste sportvereniging van Ronse ging de zege naar Judo club Samoerai vóór de badmintonclub WIT-WIT, ATHLETIC ASSA legde zeer verrassend beslag op de 3e plaats. Voegen we er nog aan toe dat bij de recreanten sporters ook een ASSA lid de overwinning behaalde met José BEATSE voor de wandelsport.

Opmerkelijke zege voor Anaïs DRERA in GOSSELIES
Niettegenstaande de sportavond van de vorige dag, waren toch nog heel wat ASSA atleten opgedaagd voor de Memorial Guy PIERART. Deze cross ging door op 22 januari in GOSSELIES op een zeer mooie, lastige maar overzichtelijke omloop. Er was daar niets anders dan stijgen en dalen in een park en bosje van het Collège Saint Michel. ASSA's jongeren lieten zich opmerken met een mooie 7e plaats van Eva DEMULDER bij de pupiln, ze was zelfs de 2e van 1996, een 12e bij de pupiln jongens voor Jonathan GEVAERT, en bij de miniemen een 6e voor Emile LEFEBVRE, 18e voor Jonas DEMULDER en een 21e voor Joachim HOEBEKE. Het beste moest nog komen met Anaïs DRERA, de 5e van het jeugdsportreferendum van Ronse. Na 100 meter wedstrijd nam Anaïs de leiding en liep van bij de eerste lange zigzag afdaling verder op de tegenstand uit. Ze liep met een soepele en lange tred verder weg, ze won uiteindelijk met 20 seconden voorsprong op haar geduchte tegenstandster uit Vloesberg Julie CARTON-DELCOURT, Bianca HOEBEKE werd 8e. Bij de scholieren meisjes kwam de sportvrouw 2005 van Ronse, Natascha FOURNEAUX vermoeid aan de start. De viering van sportvrouw tot in de vroege uurtjes, liet sporen na. Natascha moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 4e plaats. In de korte cross voor vrouwen noteerde we ook nog een 4e plaats voor een wederoptredende junior Lynn YVERGNEAUX en dit na kwetsuren uiteraard, Marleen PAEME werd 5e en Liesbeth POTTIE 6e. De interclub in deze wedstrijd ging met glans naar ASSA. Bij de seniors vrouwen nog maar eens een tweede plaats voor Marie-Jeanne LEFEBVRE vóór haar teamgenote Mandy DAMMEKENS. In de korte cross mannen kregen we een spurtje tussen junior Glenn DE VLIEGER (27e) en master Vincent MINOT (28e), beiden in de zelfde tijd. Dirk DEMULDER werd 30e en Ronny HOEBEKE 36e. Master Emile LEFEBVRE verkoos om bij de jongere seniors van start te gaan, hij eindigde als 13e.