NL | FR                                                 Laatste update: Tuesday 19 June 2018 11:04

2006 | 2007 | 2008 | 2009

CLUBNIEUWS

DECEMBER 2005


Marie-Jeanne LEFEBVRE tweede in HERSEAUX, maar eindlaureate bij de beloften in de Challenge ACHRO 2005
In een interbankencross op 3 december in KOEKELBERG, legden de gebroeders Christophe en Peter DE KETELAERE, respectievelijk beslag op de 5e en 6e plaats.
Ook op 3 december ging in de grensgemeente HERSEAUX de laatste manche van de Challenge ACHRO door. Deze 18e GR PR ST-NICOLAS werd betwist over een afstand van 10.400 meter. Frederik SALOMEZ werd daar 20e en Ludewig RYCKEBOSCH 130e op meer dan 425 deelnemers. Marie-Jeanne LEFEBVRE moest daar zeker starten en aankomen in deze laatste wedstrijd van de CHALLENGE ACHRO wilde ze de eindlaureate worden bij de beloften daar Elodie MOL haar belaagster op slechts enkel punten volgde. Zoals te verwachten won Elodie MOL de wedstrijd bij de beloften en Marie-Jeanne beperkte de achterstand en werd tweede, zodat ze uiteindelijk de beste ACHRO loopster bij de beloften werd voor 2005. Na haar zege in het eindklassement bij de beloften in de CHALLENGE CPH 2005 en de eindzege in de MINI-CHALLENGE NORD-ECLAIR 2005, is dit voor Marie-Jeanne haar derde grote eindzege in drie verschillende criteriums van 2005.

GAURAIN-RAMECROIX. Zege voor Anaïs DRERA bij de cadetten niettegenstaande een gebroken kleine teen. Dubbel bij de vrouwen seniors met Marie-Jeanne LEFEBVRE en Mandy DAMMEKENS. Podiums voor Ophélie LABEAU, Jolien DE ROISSART & Marleen PAEME. Interclubzege voor ASSA vrouwen in de korte cross
ASSA was op 4 december ruim vertegenwoordigd op de cross van RUSTA In GAURAIN-RAMECROIX. Op een zeer zwaar parcours, met een startplaats in het water en veel modder, lieten verschillende ROOD-WITTE ASSA leden zich aan hun beste kant zien. Het begon reeds bij de eerste wedstrijd deze van de benjamins waarin Ophélie LABEAU na een sterk wedstrijdeinde er in slaagde de derde podiumplaats te behalen. Bij de benjamins werd het voor Dorian CARLIER, de jongste uit het lot deelnemers, een goede leerschool waaruit hij binnen een jaar zeker de nodige lessen zal overgehouden hebben. Bij de pupiln meisjes werd Delpine CARLIER achtste en was het tweede meisje eerstejaars. Nieuwelinge Sarah BOURMAH liep op gewone turnpantoffels op deze slijkerige omloop waardoor ze meer gleed dan liep, ze eindigde toch nog op een 11e plaats, een verkouden Eva DEMULDER werd 16e. Deze meisjes werden tweede in het ploegenklassement. ASSA's pupillen jongens kwamen om zo te zeggen in het stuk niet voor, nieuweling Jonathan GEVAERT werd 19e, Kevin VAN MIEGHEM 21e en Mattis DE ROISSART 26e. Jolien DE ROISSART kon met haar lange tred in deze moddercross weinig nut halen en werd derde. Bij de jongens miniemen was Emile LEFEBVRE 6e, een flink verbeterde Jonas DEMULDER 15e, nieuweling Elias BOURMAH 17e en Joachim HOEBEKE 19e, ook een tweede plaats in het ploegenklassement voor de ASSA miniemen. Bij de cadetten meisjes was de tweestrijd tussen Anaïs DRERA en Julie CARTON-DELCOURT een mooi kijkstuk voor de toeschouwers. Op 400 meter van de aankomst zette Anaïs haar aanval in en kon metertje bij metertje uitlopen op haar geduchte concurrente Julie en won met lichte voorsprong. Vermelden we er bij dat Anaïs reeds een drietal weken loopt met een gebroken kleine teen, dit belette haar nochtans niet om te winnen in EVERE en nu in GAURAlN. Bianca HOEBEKE werd bij de cadetten 12e en mag op een goede wedstrijd terugblikken. De ASSA's vrouwen wonnen het ploegenklassement in de korte cross, Marleen PAEME werd derde en kreeg brons, Liesbeth POTTIE werd vierde en Isabelle DEPUYDT vijfde. In de korte cross voor mannen werd Stéphane LABEAU 12e, verder nieuweling Vincent MINOT 18e, Dirk DEMULDER 20e en Ronny HOEBEKE liep moedig de koers uit op een 24e plaats. Bij de masters mannen een uitstekende wedstrijd voor Bertrand VERLINDE, hij eindigde 6e, zijn teamgenoot Jean-Claude ROELS, iets te voortvarend van start gegaan, moest halfkoers de te overdreven inspanningen bekopen en verloor een vijftal plaatsen en eindigde als 20e, Emile LEFEBVRE die zijn koers op een 32e plaats beëindigde, zorgde er mee voor dat ASSA ook bij de masters genoteerd werd in het ploegenklassement op een vierde plaats.

Marlène VANDEBROECK eerste master te WAREGEM
De corrida’s zijn erg in trek. Overal komen er nieuwe organisaties bij zoals nu in WAREGEM waar op 4 december de 1e St-Niklaas corrida doorging. Veterane Marlène VANDENBROECK die daar van start ging, legde over de 9 KM bij de vrouwen beslag op de tweede plaats, deze was goed voor de zege bij de masters.
Günter MASQUELIER werd op 4 december te OUDENAARDE 26e in de korte cross voor mannen. Geert DE ZUTTER werd die zelfde dag 35e in de 10 MIJL van BEVEREN-WAAS.

Sinterklaas op bezoek bij Athletic ASSA
Op zaterdag 3 december was Sinterklaas in de vooravond op bezoek bij Athletic ASSA. Heel wat jeugd en minder jeugdigen waren aanwezig in de grote kantine om de heilige man te ontvangen. Vooraleer de Sint er was, zorgde het jeugdbestuur voor een goed gevulde koffietafel. Uiteindelijk was het grote moment voor de kleintjes aangebroken. De Sint vergezeld van zijn zwarte knecht, zorgde er voor dat elk kind iets lekkers kreeg. Zoals gewoonlijk waren er onder de allerkleinste terug enkele bangeriken en gingen aan het wenen. Er werden ook door de kinderen enkele Sinterklaasliedjes gezongen. Voorzitter Ghislain dankte dan ook de heilige man voor zijn komst bij Athletic ASSA en vroeg hem om volgend jaar ASSA niet te vergeten.

Ontvangst op het stadhuis
Het stadsbestuur van RONSE, ontving op zaterdag 10 december de meest succesvolle sportmensen uit RONSE. Ook Athletic ASSA was daar op ruim vertegenwoordigd. Een bijna volledig Schepencollege samen met vele gemeenteraadsleden en OCMW leden, hadden er ook aangehouden op deze plechtigheid aanwezig te zijn. De schepen van de Sport Mevrouw Agnès VAN CROMBRUGGE loofde de leiders en trainers van de verschillende verenigingen voor hun inzet ten bate van de sport en met in het bijzonder voor jeugd. De sportievelingen wenste ze van harte proficiat voor het behaalde resultaat en wenste hun verder voor in de toekomst nog veel successen toe. Iedere sportieveling kreeg uit de handen van een der aanwezige Gemeentemandatarissen een sporttrofee van de Stad Ronse.
BELGISCHE KAMPIOENEN: Paul GRULOOS, Marie-Jeanne LEFEBVRE & Elois VERVAEKE
REGION. KAMP – PROV. KAMP. & ARBEIDERS KAMP. & E.A.: René BERGHMAN, Ghislain BLANQUART, Yvette CEULEERS, Dieter DAMIAENS,. Dorien DAMIAENS, Mandy DAMMEKENS, Dany DEBERDT, Martine DEJONGHE, Isabelle DE PUYDT, Jolien DE ROISSART, Carla DEROECK, Katya DEWILDE, Anaïs DRERA, Paul GRULOOS, Bianca HOEBEKE, Emile LEFEBVRE (master), Emile LEFEBVRE (minime), Marie-Jeanne LEFEBVRE, Nadia MEULENYSER, Marleen PAEME, Liesbeth POTTIE, Frederik SALOMEZ, Herman SIAU, Stefanija STATKUVIENE, Evy VAN COPPENOLLE, Bertrand VERLINDE, Kevin VERPOEST.

ASSA goed vertegenwoordigd in de parkloop van BAUDOUR. ASSA wint interclub bij de meisjes pupiln
In de Cross of liever de parkloop van BAUDOUR van 11 december was ASSA ruim vertegenwoordigd. Naast podium plaatsen waren er ook nog vele andere ereplaatsen voor ROOD-WIT. Natascha FOURNEAUX won bij de scholieren, Anaïs DRERA werd tweede bij de cadetten. Ophélie LABEAU had de namiddag goed ingezet met een derde plaats bij de benjamins. Dit werd haar even later overgedaan bij de pupiln door nieuwelinge Sara BOURMAH ook derde, na zelf even aan de leiding te zijn gekomen. Een bijna herstelde Sandy MARECHAL werd vierde bij de pupiln nadat ze deze van in het begin op sleeptouw had genomen en zelf, een voorsprong van een kleine 40 meter uitbouwde. Gebrek aan training zorgde er voor dat ze in de laatste 250 meter de terugkeer moest gedogen van haar nieuwe teamgenote Sara BOURMAH en even later nog twee concurrentes, die in de spurt sterker bleken te zijn dan het ROOD-WITTE duo, Eva DEMULDER werd elfde. De Interclub bij die pupiln ging dan ook met glans naar ASSA. De meisjes cadetten, scholieren en de vrouwen juniors, seniors & masters korte cross gingen tezelfdertijd van start. cadet Anaïs DRERA legde in deze gezamenlijke koers beslag op een derde plaats en scholiere Natascha FOURNEAUX werd vierde. Met hun prestatie werd Anaïs 2e bij de cadetten en Natascha eerste bij de scholieren. Bij de miniemen jongens was er een achtste plaats voor Emile LEFEBVRE en verder 17e Jonas DEMULDER, 21e Jéremy VONIER, 22e Elias BOURMAH, 24e Joachim HOEBEKE, deze werden uiteindelijk 4e in het Clubklassement. Ook een goede koers van Kevin VERPOEST en dit niettegenstaande een val in de laatste ronde op een moment dat hij een gat dicht liep. Hij hervatte knap, dichte het gat toch nog en spurtte naar een 6e plek. Marleen PAEME werd 7e en Liesbeth POTTIE 8e in de korte cross vrouwen. Stéphane LABEAU werd 11e in de korte cross bij de mannen, Vincent MINOT werd 21e, Dirk DEMULDER 23e en Ronny HOEBEKE 26e, deze prestaties waren goed voor de 3e plaats in het ploegenklassement. Onze Oostendenaar Jean-Claude ROELS, specialist van het Ultralopen werd 21e bij de masters en Emile LEFEBVRE moedig als altijd eindigde 43e. Eerstejaars master Claude VANSTRIJDONK verkoos in het vooruitzicht van het Belgisch Militair Cross Kampioenschap te starten met de jongere seniors, dit leverde hem een mooie 10e plaats op terwijl Fréderic ROUSSEAU onder de waakzame ogen van vrouwtje Marjorie MUREZ, nog rustende na een zwaar wegseizoen, beslag legde op een 13e plaats. In de eerstvolgende wedstrijden mogen we Marjorie terug in het cross gebeuren verwelkomen. Bij de seniors vrouwen zat er nu geen zege in voor Marie-Jeanne LEFEBVRE, ze werd derde en ASSA's militaire Mandy DAMMEKENS 4e.
Stefanija STATKUVIENE werd 5e in de grote internationale CROSS JEAN VILET in het Noord Franse LIEVIN, ze werd meteen ook gelauwerd als eerste master.
Pupil Eva DEMULDER verbeterde haar PR op de 60 meter INDOOR te GENT. Jolien DE ROISSART won haar reeks op de 60 meter en werd 9e op de 1.000 meter in een goede tijd van 3.36.34. Jonas DEMULDER werd derde in zijn reeks 60 meter.

Heel wat rood-wit ASSA succes in de Corrid'OGY
Op woensdag 14 december waren er een viertal ASSA atleten aan de start van het Nationaal Belgisch Militair Cross Kampioenschap in SCHAFFEN. Ex ASSA atlete Corine DEBAETS werd verslagen door Anja SMOLDERS, Katya DEWILDE eindigde als 8e en Mandy DAMMEKENS als 11e en dit op niet minder dan 106 aankomsten. Bij de mannen een goede wedstrijd van Claude VANSTRIJDONCK, hij werd 42e, Philippe POTTIER vinden we terug op een 620e plaats op 854 aankomsten.
Op de indoormeeting van 17 december in GENT, liep de miniem Jonas DEMULDER een nieuw ASSA Record op de 150 m.
De 2e CORRID'OGY werd een ROOD-WIT succes over gans de lijn. Deze CORRIDA ging door op 18 december in een licht besneeuwde landelijke gemeente OGY nabij Flobecq. Al onze ASSA atleten werden uitgenodigd maar voor de zoveelste keer, spijtig dat er terug zoveel afwezige waren. Goed "DE AFWEZIGEN HEBBEN ONGELIJK" zegt het spreekwoord. Het succes begon reeds bij de min 7 jarige waar Lemmy DE WOLF het haalde van zijn ploegmaat Dorien CARLIER. Bij de meisjes min 10 jaar werd het nogmaals 1 en 2 met Delphine CARLIER en Ophélie LABEAU. Jonathan GEVAERT, vorige week nog mooi 11e in BAUDOUR liet zich nu in OGY bij de min 10 jarigen, van zijn beste kant zien, wat meteen resulteerde in zijn allereerste overwinning. Bij de min 12 jarige meisjes startte de talentrijke pupil Sarah BOURMAH met de oudere atletes, ze nam 20 meter voorsprong maar plots geraakte ze in de war door een loskomende haarstrik waardoor ze het grootste gedeelte van de wedstrijd met haar ene hand op het hoofd liep. In de laatste 5 meter werd ze uiteindelijk voorbij gestoken door een veel grotere tegenstreefster en moest vrede nemen met een 2e plaats. Bij de miniemen jongens drie ASSA atleten aan de start en deze zorgden voor een volledig Rood-wit PODIUM met Jéremy VONIER als eerste, Elias BOURMAH als tweede en Jonas DEMULDER als derde. Op de korte afstand van 5 KM werd Stéphane LABEAU vijfde, voorafgegaan door de gewezen ASSA atleet Benny VAN DEN ABEELE. Kevin VERPOEST eindigde op een 10e plaats maar liep als 3e belofte over de meet. Op de 5 KM voor vrouwen stond er op Anaïs DRERA geen maat, ze won met zeer ruime voorsprong. Op de lange afstand van 10 KM legde ASSA's nieuw aangesloten scholier Kevin FLAMME beslag op een elfde plaats, deze was goed voor een 2e podiumplaats bij de beloften. Als 12e totaal liep ASSA's Gistelnaar Bertrand VERLINDE over de meet. Hij mocht mee op het podium als de 3e master, master Emannuel MARTENS werd 45e en master Emile LEFEBVRE 101e. Bij de vrouwen lange afstand werd Marie-Jeanne LEFEBVRE tweede achter de ongenaakbare gewezen Belgische Kampioene Linda COPPENS, voor Marie-Jeanne was deze plaats goed voor de overwinning bij de beloften.

Marlène VANDENBROECK wint in ERTVELDE & Natascha FOURNEAUX DE 60m indoor
In de kerstcorrida van DEERLIJK op 18 december werd master Paul DEPLUVEREZ 118e en Senior Peter DE VUYST 130e in de korte afstand van 5 KM Bianca HOEBEKE die als 80e bij de vrouwen eindigde, werd 12e bij de cadetten meisjes en haar moeder Marleen PAEME die als 173e over de meet liep, werd 50e bij de 30 plussers. Op de lange afstand van 15 KM vinden we op een 12e plaats Peter DE KETELAERE en op de 15e Christophe DE KETELAERE. Master René BERGHMAN die als totaal 38e eindigde werd de 4e bij de masters. Bij de vrouwen eindigde Nathalie DE CLERCQ als 15e, goed voor een 4e plaats bij de 30 plussers en Franka BOGAERT die 19e eindigde, werd de 5e bij de 30 plussers.
Kristof RUL werd op 18 december in LAKEN (BRUSSEL), 14e in de 10 KM op de weg van de Grote Prijs Gaston ROELANDTS en dit op 950 aankomsten.
Op Kerstdag 25 december ging Marlène VANDENBROECK de masterscross winnen in ERTVELDE.
In de Kerstcorrida van TIELT werd Kristof RUL 22e in de 10 KM wegwedstrijd, er waren daar 599 aankomsten.
In de topsporthal van GENT won Natascha FOURNEAUX haar reeks 60 meter vlak bij de scholieren in een uitstekende tijd van 8.88 terwijl junior Glenn DE VLIEGER 2e werd in zijn reeks en op 5/100 van het ASSA juniors record bleef steken met zijn tijd van 7.83
In de Nieuwjaarscorrida van NIEUWKERKEN-WAAS over 2.800 meter liep Bianca HOEBEKE als 12e over de meet, ze werd zodoende 3e bij de cadetten. Veterane Marleen PAEME liep als 24e over de meet en werd er 9e bij de +35. Miniem Joachim HOEBEKE werd daar 5e bij de jongeren eveneens over 2.500 meter.

Mooie ASSA prestaties in de Kerstcorrida van WICHELEN. Stefanija STATKUVIENE wint in RAMMERECH (G.H. Luxemburg)
Op 31 december 2005 won ASSA's master Stefanija STATKUVIENE de 10 KM lange St-Sylvester corrida van RAMMERECH in het Groot Hertogdom Luxemburg.
Naar jaarlijkse gewoonte trok ASSA op 26 december naar de Kerstcorrida van WICHELEN. De ROOD-WITTE uitslagen mochten gezien zijn. Bij de benjamins jongens legde ASSA's kuikentje Dorian CARLIER beslag op een 17e plaats in een 800 meter loop, hij bleek de beste te zijn bij de -7 jarigen. Delphine CARLIER liet zich op de meet vloeren voor de tiende plaats, ze werd 11e en dit in 1.000 meter loop. Bij de pupiln jongens legde Jonathan GEVAERT beslag op een zeer mooie ge plaats ook op de 1.000 meter. De kleine Emile LEFEBVRE eindigde op een schitterende 4e plaats bij de miniemen terwijl zijn ploegmakker Jéremy VONIER met zijn 10e plaats eveneens op een zeer goede uitslag beslag legde en dit op 1.500 meter. Elois VERVAEKE die 2.400 meter moest lopen, dacht dat er in de laatste ronde nog een lus moest gelopen worden en verkeek zich zodoende voor een podium plaats bij de cadetten, ze moest vrede nemen met een 5e plaats. cadet Kevin VERPOEST werd 8e bij de cadetten jongens in een 2.400 meter wedstrijd. Bij de scholieren jongens liep ASSA's nieuwe aanwinst Kevin FLAMME lange tijd mee aan de leiding. Na halfkoers moest hij loslaten bij de koploper en er voor zorgen om zijn 2e plaats veilig te stellen. Bram DE VOS traag gestart liep een laatste fantastische kilometer en ging op zoek naar zijn nieuwe ploegmaat Kevin die hij uiteindelijk tot op een kleine 20 meter wist te benaderen, voor Kevin zat er met zijn 11.17.0 een nieuw ASSA scholieren en juniors record in voor de 2 MIJL op de weg. Bij de vrouwen seniors, een ASSA tweestrijd voor de 6e en 7e plaats tussen Marie-Jeanne LEFEBVRE en Evy VAN COPPENOLLE, Marie-Jeanne haalde het met een 15 tal meter op Evy, Pascale VANDEWALLE werd 13e, deze dienden 5 KM af te leggen. Bij de mannen masters, een koers over 7.500 meter, heel wat ROOD-WIT aan de start. Bertrand VERLINDE was ASSA's beste met een 14e plaats en verder 62e Paul DEPLUVEREZ, 73e Dirk DE VOS, 75e Luc BOONE, 89e Dany DEBERDT en 105e Emile LEFEBVRE. Vier ASSA seniors namen deel aan de 10 KM loop, de tweelingsbroers Christophe en Peter DE KETELAERE losten mekaar van geen meter en het was uiteindelijk Christophe die 14e werd en Peter 15e. Frederik SALOMEZ werd daarin 30e en mag eveneens op een mooie wedstrijd terugblikken, terwijl Peter VAN LANCKER met zijn 57e plaats zeker zeer tevreden mocht zijn.

NOVEMBER 2005


Elf titels voor rood-wit in het Belgisch kampioenschap cross van de arbeiderssport
Het Belgisch kampioenschap cross van de Arbeiderssport kreeg op 6 november zijn beloop in ST-SAUVEUR. ASSA-SOR was er in groot aantal aanwezig. De aanwezige ROOD-WITTE garde lieten zich langs hun beste zijde zijn met elf zegens waarvan 4 dubbels.
Het begon bij de kleine kuikentjes waar Lemmy DE WOLF zijn ploegmaat Dorian. CARLIER versloeg. Ophélie LABEAU won de titel bij de benjamins en Jolien DE ROISSART na een snedige eindspurt bij de miniemen. De kleine Emile LEFEBVRE trok ook aan het langste eind bij de miniemen jongens en werd kampioen. Anaïs DRERA (1e) en Elois VERVAEKE (2e) moesten tot het uiterste gaan bij de cadetten. In een spurt met drie, tegen de Franse Adeline BARRAUD, hun gevreesde tegenstandster van het afgelopen jongeren wegcircuit bleken de twee ASSA meisjes te sterk. Stéphane LABEAU nam de titel in de korte cross. Natascha FOURNEAUX zorgde voor de titel bij de scholieren en Lynn YVERGNEAUX won de titel bij de juniores vóór haar teamgenote Vanessa LEFEBVRE. Marie-Jeanne LEFEBVRE won de titel bij de seniors ook al vóór een teamgenote Evy VAN COPPENOLLE. Bij de masters werd Yvette CEULEERS kampioene bij de 60 plussers en schatbewaarster Nadia MEULENYSER kampioene bij de 65 plussers. Zilver was er niet alleen van de hoger vermelde dubbels maar ook nog enkele anderen, zoals Liesbeth POTTIE (masters B), Bertrand VERLINDE (masters A) en Dany DEBERDT (masters D). Brons was ook nog voor Eva DEMULDER (benjamins), Kevin VERPOEST (cadetten), Fréderic ROUSSEAU (seniors) en voor lsabelle DE PUYDT (masters B). Zes leden vielen juist naast het podium en moesten vrede nemen met een vierde plaats zoals Julien LALLEMAND (benjamins), deze liep nochtans lang aan de leiding, Jéremy VONIER (miniemen). Bram DE VOS (scholieren), Günther MASQUELIER (korte cross), Jean-Claude ROELS (masters B) en Frederik SALOMEZ (seniors). Er was een vijfde plaats van Kevin VAN MIEGHEM (pupillen) en Jonas DEMULDER (miniemen), deze liet liep een uitstekende wedstrijd. Op een zesde plaats ook nog een trio met Mattis DE ROISSART (pupillen), Glenn DE VLIEGER (korte cross) en Dirk DE VOS (masters B).

62e grote internationale corrida-cross der Vlaanderen op ASSA Grote ereprijs Marcel VANDEWATTYNE. Medewerking van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen Dienst Sport en van de Stad RONSE
Naar jaarlijkse gewoonte richtte KONINKLIJK ATHLETIC ASSA RONSE VZW op 11 NOVEMBER haar Grote Internationale CORRIDA-CROSS DER VLAANDEREN in. Deze grote ASSA organisatie werd voor de 62e keer georganiseerd.
Zowel de Stad Ronse als het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, dienst Sport verleenden er hun medewerking aan. Ook vele verschillende prominenten, gezagvoeders, mandatarissen, sympathisanten, verleenden aan een van de vele wedstrijden en podia hun ereprijs.
Sedert de terugkeer naar het Maurice VANDEWIELESTADION in 2002 werd deze wedstrijd veranderd in een CORRIDA. Om deze terugkeer naar de roots van het ontstaan der CROSS DER VLAANDEREN te herdenken, werd door het ATHLETIC ASSA Bestuur en de organisatoren beslist om aan deze wedstrijd de GROTE EREPRIJS MARCEL VANDEWATTYNE er aan toe te voegen. Dit moet een blijvende herinnering zijn van ASSA's meest illustere en befaamde internationaal en olympische atleet Marcel VANDEWATTYNE, die deze wedstrijd 14 keer won over verschillende categorieën waarvan 11 keer bij de seniors.
De opkomst was bevredigend en bleef zo ongeveer gelijk als vorig jaar. In de verschillende wedstrijden was het opvallend hoe vele ROOD-WITTE truitjes er waren. ASSA was er goed vertegenwoordigd en dit vanaf de kabouters tot en met de veteranen (masters). Het is een bewijs dat men bij ROOD-WIT ASSA "GOED" bezig is, zowel bij de jeugd als bij de ouderen en ook met de joggers en de start to runners.
ROOD-WITTE overwinningen waren er voor Lemmy DE WOLF (kuikentjes), Emile LEFEBVRE (miniemen) en voor Stefanija STATKUVIENE bij de masters vrouwen. Zilver podiums waren er voor Dorian CARLIER (kuikentjes), Renaat KEYTSMAN (benjamins), Jonathan GEVAERT bij de pupiln, dit was zijn aller eerste wedstrijd, Natascha FOURNEAUX (scholieren), Marlène VANDENBROECK bij de masters vrouwen en van Stefanija STATKUVIENE bij de vrouwen alle categorieën. BRONZEN PODIUMS voor Kirsten DEVIAENE (pupilles), Jolien DE ROISSART (miniemen), Bram DE VOS (scholieren), Sam DE VOS bij de jongeren min 19 jaar mannen en voor Lynn YVERGNEAUX eveneens bij de min 19 jarige maar bij de vrouwen. Vielen net nevens het podium en moesten vrede nemen met een 4de plaats, Valentin LABEAU (kuikentjes), Ophélie LABEAU (benjantines), Dorien DAMIAENS (pupilles), Jéremy VONIER (miniemen), Kevin VERPOEST (cadetten), Emile LEFEBVRE bij de mannen min 19 jaar, Franka BOGAERT bij de veteranes (masters) en Marlène VANDENBROECK bij de vrouwen alle categorieën. Op een vijfde plaats eindigden Nora ARHOUNI (benjarnins), Sarah BOURMAH (pupilles) en dit voor haar eerste wedstrijd, waarin ze tot op 80 meter van de meet nog in tweede stelling liep, Felix GLIBERT (pupillen), Anaïs DRERA (cadetten) die tot op het einde bij het 5 koppig groot gezelschap, waaronder drie Tsjechische meisjes, bleef en Glenn DEVLIEGER jongere mannen -19 jaar. Andere ASSA leden binnen de eerste tien waren nog Anaïs LEFEBVRE (6e kuikentjes), Tayenna VAN MIEGHEM (6e benjamin), Mattis DE ROISSART (6e pupiln), Kevin VAN MIEGHEM (8e pupiln), Robert-Jan KERKHOVE (9e pupiln), Arthur KERKHOVE (10e pupiln), Delphine CARLIER (6e pupil), Adinda VERMEERSCH (7e pupiln), Joachim HOEBEKE (6e miniemen), Ischa FOURNEAUX (8e miniem), Bas VANGERMEERSCH (8e miniem), Elias BOURMAH (9e miniem), Marie-Jeanne LEFEBVRE (6e alle categorieën dames), Katja DEWILDE (10e alle categorieën dames), Jacqueline BOUSAR (8e masters), Yvette CEULEERS de oudste der deelneemsters +60 werd 9e veterane en Bertrand VERLINDE (8e masters). In de jeugdreeksen leefden de ouders, familieleden en sympathisanten van de verschillende kinderen, mee met de inspanningen van hun pupiln. De meisjes miniemen wedstrijd werd gedomineerd door Nele VANDENHAEZEVELDE (ASVO) die het haalde vóór de Tsjechische Anna STANKOVA. Bij de cadetten meisjes waren en drie meisjes uit het voormalige Oostblok. Jaroslava KOTAKOVA won vóór Hanne VAN HESSCHE (ASVO) en haar twee landgenotes Klara NAJAMNOVA en Veronika SIROVA, Anaïs DRERA werd 5e. In de OPEN wedstrijd voor vrouwen nam Sylvie VERTHE (AZW) van bij het begin de leiding voor onze ASSA ROOD-WITTE Stefanija STATKUVIENE en de gewezen ASSA atlete Hilde VANHESSCHE (KAAG), Marlène VANDEBROECK (ASSA) volgde met Els VERTHE (AZW) en Marie-Jeanne LEFEBVRE (ASSA) in vierde, vijfde en zesde stelling. Na verloop van de wedstrijd bleef deze stand behouden tot op het einde. Verder leverden de ASSA vrouwtjes Katja DEWILDE en Franka BOGAERT een mooie wedstrijd. Bij de min 19 jarigen ging de zege naar Catherine FIEVEZ van RUSTA vóór Joke VANDENHAEZEVELDE (ASVO) en Lynn YVERGNEAUX (ASSA). Stefanija STATKUVIENE (ASSA) was de beste master vóór haar teamgenote Marlène VANDENBROECK en Linda COPPENS (VS).
Ook bij de OPEN wedstrijd voor mannen bleef er heel wat te beleven. Hier geen ROOD-WITTE ASSA leden in de kop van de wedstrijd. Het was de AZW-er Dimitry CABY die de wedstrijd op gang trok. De zwartjes WOLDU Ghirma (ERITREA) en ABEDI Kuma (ETIHOPIE), de Belgen Kris MOERNAUT, Jo GRIETEN en de Tsjech Jiri MILLER lieten niet begaan. Het was uiteindelijk WOLDU die won vóór ABEDI en CABY. Kris MOERNAUT die 4de eindigde werd de beste bij de masters. Bij de min 19 jarigen ging de zege naar Dimitri GOSSEYE de man van RUSTA vóór de Tsjech Ondrei NAJMAN en ASSA man Sam DE VOS.

Marie-Jeanne LEFEBVRE & Anais DRERA winnen in EVERE
ASSA was op 20 november 2005 met eenentwintig leden aanwezig op de 42e Grote Arbeiderscros te EVERE. Anaïs DRERA bij de cadetten en Marie-Jeanne LEFEBVRE bij de seniors wonnen hun wedstrijd met glans en ruime voorsprong. Podiumplaatsen waren er voor Emile LEFEBVRE 2e bij de miniemen, Lynn YVERGNEUAX 2e bij de juniors, Natascha FOURNEAUX 2e bij de scholieren, Jolien DE ROISSART 3e bij de miniemen en Jean-Claude ROELS 3e bij de masters +45. Eva DEMULDER werd 5e en haar teamgenote Kirsten DEVIANE 6e bij de pupillen. Bij de vrouwen masters werd Liesbeth POTTIE 4e en Isabelle DE PUYDT 5e bij de 40 plussers. Pupil Jonathan GEVAERT kreeg bij de start een spikes in zijn voet, gelukkig bleef het bij pijnen maar bleef toch gespaard van een zwaardere blessure, hij werd uiteindelijk 12e. Bij de cadetten niets noemenswaardig, alleen de minderwaardige prestaties van Kevin VERPOEST viel op, hij eindigde slechts als 10e, zijn teamgenoot Kevin YVERGNEAUX werd 13e bij de cadetten. In een vrij belangrijke groep miniemen waarin Emile LEFEBVRE 2e eindigde, mogen we ook de goede prestatie niet vergeten te vermelden van de steeds maar beter wordende Jonas DEMULDER hij eindigde als 18e en een kranige Icha FOURNEAUX strandde op een 29e stek. Naast de mooie prestatie van Jean-Claude ROELS bij de masters, mogen we de inzet zeker niet vergeten van het kranig doorbijtende duo Dirk DEMULDER 12e bij de 45 plussers en Emile LEFEBVRE 10e bij de 40 plussers.
Spijtig dat er terug zoveel afwezigen waren bij ASSA. Door deze afwezigheden miste ROOD-WIT verschillende interploegen of interclubklassementen.

Marlène VANDENBROECK wint in DUFFEL
Bertrand VERLINDE eindigde op 19 november in een 12 KM lange Corrida van GISTEL op een zeer verdienstelijke 10e plaats.
ASSA's talentrijke veteranen Marlène VANDENBROECK bleef op 20 november aan de winnende hand bij de masters in de cross van DUFFEL.

Eddy VAN DE PUTTE tweede in DOLEMBREUX
Op 20 november nam Eddy VAN DE PUTTE deel aan "LES FOULÉES D'ETHIAS" in DOLEMBREUX. In deze 12 KM lange wegwedstrijd werd Eddy uiteindelijk tweede.

Kristof RUL derde in AXEL. Marie-Jeanne LEFEBVRE tweede en Franka BOGAERT derde in een dramatisch wedstrijdeinde in ORROIR & Marlène VANDENBROECK derde in ZELE
Kristof RUL zet ieder jaareinde zijn zinnen op de wegwedstrijden in ZEELAND in Zuid Nederland. Op 26 november moest Kristof echter vrede nemen met een derde plaats. Het was Fréderik DE BACKER uit Waregem die deze bijna 13 KM lange wegwedstrijd won.
In het nabij ORROIR, richte ASSA's gewezen onderafdeling op 26 november haar 4e JOGGING DU MONT DE L'ENCLUS in. Deze jogging zal gekenmerkt blijven als de meest dramatische ACHRO organisatie. Op een kleine 100 meter van de aankomst van deze 10.600 meter zware wedstrijd over berg en dal van de MONT DE L'ENCLUS en van de KLUISBERG, voltrok zich een groot drama. De Waalse atleet Michel GRIGOLATO uit de streek van LESSINES / ATH kreeg daar een hartaanval. De 52 jarige Michel, geboren in Lessines op 28 juli 1953 die reeds meer dan 35 jaar met de loopsport bezig was, zakte in het zicht van de eindmeet in alkaar. Een aanwezige arts diende de eerste zorgen toe aan Michel, maar deze bicken te vergeefs te zijn. Voor Michel die in zijn jeugd menig wedstrijden op ASSA betwistte, was ORROIR zijn laatste wedstrijd. Helaas laat Michel een echtgenote en drie kinderen achter.
In deze wedstrijd waren er voor ASSA bij de vrouwen twee successen. Marie-Jeanne LEFEBVRE die als tweede vrouw over de meet liep werd de winnares bij de beloften en Franka BOGAERT die derde eindigde, kreeg de zege bij de vrouwen +35. Bij de mannen was Frederik SALOMEZ de eerste ASSA boy met een 20e plaats, terwijl Ludovic RYCKEBOSCH die voor zijn eigen deur liep, op een eervolle 68e plaats eindigde.
In de veldloop van ZELE op 27 november legde Marlène VANDENBROECK beslag, op een voor haar ontgoochelende derde plaats bij de masters.
Ook in de Belgische LOTTO-CROSS-CUP op 27 november te ROESELARE, waren er een drietal ASSA leden aanwezig. Senior Frederik SALOMEZ, nog vermoeid van zijn zware wegwedstrijd van de vorige dag in ORROIR moest nu vrede nemen met een teleurstellende 61e plaats. Zijn schoonvader Dany DEBERDT eindigde op een 58e plaats bij de masters terwijl senior Günther MASQUELIER beslag legde op een 57e in de korte cross alle categorieën.

ASSA damesteam succesvol in de Challenge CPH 2005
Op vrijdagavond 25 november ging in het Restaurant "MOULIN DE LA HUNELLE" te CHIÈVRES de prijsuitreiking door van de CHALLENGE CPH 2005.
Bij de vrouwen was ASSA bijzonder succesvol met Marie-Jeanne LEFEBVRE en Yvette CEULEERS op de lange afstand en met het duo Natascha FOURNEAUX en Anaïs DRERA op de korte afstand. De prijsuitreiking begon met de korte afstand waarin het ASSA duo Natascha & Anaïs de eerste twee plaatsen bezetten en tevens ook nog de twee eerste plaatsen bij de min 20 jarigen. Bij de mannen werd Jean-François BEAUCHAMP 10e, goed voor een vierde plaats bij de +20 en Master Guy PETTIAUX werd daarin 14e, goed voor een 8e plaats bij de +20. Op de lange afstand werd ASSA's juniore Marie-Jeanne LEFEBVRE tweede achter de ongenaakbare Yolente ANNEREL. Marie-Jeanne trok niettemin aan het langste eind bij de -20. Spijtig voor Lynn YVERGNEAUX die op een tweede plaats prijkte bij de -20 jarigen, maar door haar voetkwetsuur genoodzaakt was om aan de laatste wedstrijden te verzaken en zodoende niet aan de vereiste 7 wedstrijden kwam. Yvette CEULEERS werd uiteindelijk ook nog tweede bij de vrouwen +55. Bij de mannen lange afstand werd Master René BERGHMAN 5e, goed voor een tweede plaats bij de masters +40. Een spijtige verandering in het programma, het vervroegen van de start, in de voorlaatste CPH organisatie van RONQUIÈRES, was de oorzaak dat René te laat aan de start verscheen en daardoor deze beslissende wedstrijd voor de eerste masters plaats miste. Dany DEBERDT werd 66e in het algemeen klassement maar was de 9e bij de 50 plussers, Emile LEFEBVRE werd 81e en was de 26e bij de 40 plussers.

OKTOBER 2005


Marlène VANDENBROECK verslaat de mannen te ST-ANNA-HAMME & Marie-Jeanne LEFEBVRE wint in STAMBRUGES
In de 1/2 Marathon van KUURNE op 30 september vinden we Peter DE KETELARE terug op een 40e plaats op 536 aankomsten.

Bertrand VERLINDE werd op 1 oktober 21e maar was de 8e masters in de KUSTMARATHON van DE PANNE naar OOSTENDE.
Nog op 1 oktober eindigde Marie-Jeanne LEFEBVRE op een 9e plaats bij de vrouwen in de 20 KM van STAMBRUGES, deze plaats bleek goed voor de zege bij de juniors.
Marlène VANDENBROECK won op 2 oktober niet alleen de 4.500 meter wedstrijd in ST-ANNA-HAMME voor vrouwen, maar won de wedstrijd in zijn geheel, ze versloeg er alle mannen die er aan de start kwamen. Van een "STERKE VROUW' gesproken. Ivan DE SAEDELEER die als 15e eindigde in een 3.500 meter wedstrijd op 2 oktober 1.1. te TERVENEN-ERTVELDE, was de winnaar bij de masters.

Bianca HOEBEKE brons op het Belgisch Kampioenschap canicross
Op 2 oktober ging in UITBERGEN de laatste wedstrijd door, tellende voor het Belgisch Kampioenschap cani-cross. Bianca HOEBEKE werd samen met haar trouwe hond TAIKA beloond voor haar regelmaat. Ze haalde het podium met een zeer mooie 3e plaats of BRONS. Haar broer Joachim HOEBEKE was ook regelmatig maar kwam uiteindelijk iets te kort voor het podium en legde toch nog beslag op een mooi vierde plaats.

Bertrand VERLINDE & Marie-Jeanne LEFEBVRE Belgisch kampioen FBFAT
Na maanden onderbreking, een gevolg van een ruggengraatkwaal, deed ASSA's senior Günther MASQUELIER op 8 oktober te Herzele zijn wederoptreden in een meer dan 3 KM lange wegwedstrijd. Hij deed het tamelijk goed en werd 11e, master Paul DEPLUVEREZ werd daar 19e maar was 7e veteraan. Ondertussen wensen we Günther een volledig herstel toe.
Op zaterdag 8 oktober werden de Belgische FBFAT kampioenschappen 1/2 Marathon en Marathon ingericht te BELOEIL. Dit kampioenschap ging door in het kader van de C.P.H. Challenge. In de Mini-Challenge van CPH gingen de eerste twee plaatsen op de 3.800 meter naar de ROOD-WITTE meisjes Natascha FOURNEAUX en Anaïs DRERA die tevens de eerste twee juniors waren. Bij de mannen eindigde miniem Kevin VERPOEST op de 6e plaats goed voor een 4e bij de juniors, Peter DE VUYST van zijn kant eindigde als 8e en werd de 4e bij de seniors.
Op de 1/2 Marathon, een wedstrijd van de Challenge CPH lange afstand en tevens het Nationaal Belgisch FBFAT Kampioenschap kregen we een dramatisch einde te zien van een ROOD-WITTE ASSA atleet. ASSA's master René BERGHMAN liep tot in de laatste kilometers als eerste veteraan met Bertrand VERLINDE enkele tientallen meters achter hem. In de laatste kilometer kreeg hij de klop van de hamer en werd voorbij gelopen door zijn teammakker Bertrand VERLINDE. Tot op een 300 tal meter van de aankomst waren ze nog één en twee bij de +40 jarigen, maar René verzwakte nog meer. Verschillende slaagden er nog in om René voorbij te lopen en in de laatste tientallen meter verloor hij nog uiteindelijk zijn derde plaats bij de masters, hij werd uiteindelijk 15e, Bertrand eindigde op een 7e plaats goed voor een zege bij de 40 plussers. Senior Frederik SALOMEZ eindigde als 12e en was nog goed voor de bronzen medaille bij de seniors. De andere ASSA leden vinden w e terug op de volgende plaatsen, Ludewig RYCKEBOSCH 68e (maar 36e Master), Luc BOONE 103e (57e MAST), Dany DEBERDT 128e (24e MAST. C/D) en Emile LEFEBVRE 134e (75e MAST.) ASSA's juniore Marie-Jeanne LEFEBVRE eindigde als 3e vrouw in die 1/2 Marathon en werd meteen de kampioene bij de juniors.

Opmerkelijke prestaties voor rood-witte leden in het Franse HALLUIN. Anaïs DRERA 1e & Elois VERVAEKE 2e bij de cadetten. Evy VAN COPPENOLLE 1e bij de beloften. Adinda VERMEERSCH 2e bij de pupiln. Kevin VERPOEST 3e bij de miniemen & Jean-Claude ROELS 3e bij de masters 4 KM
In de 30e FOULÉES HALLUINOISES op zondag 9 oktober waren naar jaarlijkse gewoonte verschillende ASSA leden aanwezig. De aanwezigen lieten zich allen zonder onderscheid, zich van hun beste zijde zien. Anaïs DRERA won de 4 KM met ruime voorsprong op haar teamgenote Elois VERVAEKE bij de cadetten, Bianca HOEBEKE liep een zeer goede wedstrijd en werd vierde. Evy VAN COPPENOLLE die als 5e dame eindigde werd de winnares bij de BELOFTEN. Kevin VERPOEST werd derde bij de cadetten jongens en ook Jean-Claude ROELS werd derde bij de masters. Marleen PAEME werd 4e bij de seniors in die wedstrijd. Bij de pupiln meisjes noteerden we een mooie tweede plaats voor nieuwelinge Adinda VERMEERSCH, Delphine CARLIER werd op de lijn geklopt voor de derde plaats en moest vrede nemen met een vierde plaats en dit in een bijna 2 KM lange wedstrijd. Jérémy VONIER werd 12e, Joachim HOEBEKE 13e en Eagle VERMEERSCH 22e bij de miniemen eveneens op de 2 KM Jean-Claude ROELS van zijn kant nam ook nog deel aan de 10 KM Hij eindigde als 61e maar was de 14e veteraan er waren daar 168 aankomsten.
Stefanija STATKUVIENE legde uiteindelijk ook nog beslag op een onverhoopte 5e plaats in dit grote internationale gezelschap. Stefa liep 3 seconden sneller dan vorig jaar, toen werd ze 8e niet slecht voor een 43 jarige jonge dame.

Prijsuitreiking van de Challenge des Jeunes en Mini-Challenge te DOORNIK
Op zaterdag 8 oktober ging de prijsuitreiking door van de Challenge des Jeunes en de Mini-Challenge in de stedelijke feesttent van DOORNIK op het gewezen militair oefenterrein. Heel wat jeugdige ASSA leden werden bij de honneurs betrokken. Zo werden de volgende ASSA leden gehuldigd voor de Challenge des Jeunes: Valentin LABEAU, Axel MARECHAL, Eva DEMULDER (3e Benj), Ophélie LABEAU, Mattis DE ROISSART, Jolien DE ROISSART (1e Pup), Sandy MARECHAL (2e Pup), Mailaurie MARECHAL, Jéremy VONIER (2e Pup), Anaïs DRERA (1e Min), Kevin VERPOEST (1e Min), Emile LEFEBVRE (1e Min), Jonas DE MULDER, Elois VERVAEKE (1e Cad), Steve DOTTIN (2e Cad). In de Mini-Challenge werden de volgende ASSA leden gehuldigd: mannen-20: 7e Kevin VERPOEST, mannen +20 Jean-François BEAUCHAMP (2e), Stéphane LABEAU (3e), mannen masters: 6e Guy PETTIAUX, 14e Dik DEMULDER, 18e Emile LEFEBVRE. Bij de vrouwen juniors -20 werd het één, twee en drie met Marie-Jeanne LEFEBVRE (Jun), Anaïs DRERA (Min) en Sandy MARECHAL (Pup), Elois VERVAEKE werd 7e. Bij de Masters werd Liesbeth POTTIE vierde en Isabelel DE PUYDT 9e.

Politie RONSE wint de interarrondissementstrofee in de politiecross te OUDENAARDE
Dat er in het Politiekorps van Ronse enkele gekende en goede sporters zijn, wisten we allang. Ook in het lopen zijn daar enkele goede elementen bij. Dit bewezen ze op vrijdag 14 oktober in de politiecross te OUDENAARDE. Ze wonnen daar de interarrondissementstrofee.

Kristof RUL wint in AXEL en Stefanija STATKUVIENE in TOURCOING
Kristof RUL won op zaterdag 15 oktober de gerenommeerde wegwedstrijd in het Zuid Nederlandse AXEL.
Op 16 oktober won Stefanija STATKUVIENE-VlLNIUTÉ de 10 KM van "DWARS DOOR TOURCOING" in Frankrijk. Ze versloeg er met ruim verschil de Russin Elena GEGOROVA, de derde van de Marathon van Brussel, en de Russin Tatiana BULTOT, goed gekend bij ASSA met haar optredens in ASSA's jogging en Cross der Vlaanderen.

De dag van de trainer
Zaterdag 8 oktober was het "DE DAG VAN DE TRAINER". Bij deze gelegenheid ontving ASSA's trainer Ghislain een kaartje en een geschenkje van Kurt LEBLOND, Marie-Jeanne LEFEBVRE & Evy VAN COPPENOLLE.

Eindeseizoenswedstrijden met rood-wit succes. Kristof RUL wint in TERNEUZEN, Marlène VANDENBROECK in haar eigen WELLE & Stefanija STATKUVINÉ in het Luxemburgse MERSCH
Kristof RUL won op 22 oktober de 1/2 Marathon in het Nederlandse TERNEUZEN.
Marlène VANDENBROECK won op 23 oktober in haar eigen woonplaats WELLE, Geert BREYNAERT ook uit de streek van WELLE werd er 3e bij de masters.
Stefanija STATKUVIENE-VILNIUTÉ won op 23 oktober de 5 KM van MERSCH in het Groot Hertogdom Luxemburg.
Marie-Jeanne LEFEBVRE die op 22 oktober als 4e eindigde in de bijna 11 KM lange wegwedstrijd van FLOBECQ werd er 2e bij de Juniores. Op 23 oktober eindigde Marie-Jeanne LEFEBVRE 3e in de 10 KM loop van VIEUX-CONDÉ in Frankrijk, daar werd ze 2e bij de Seniors.
Marjorie MUREZ behaalde op 23 oktober eveneens het podium, dit was in een 6 MIJL wedstrijd te MORLANWELZ, daar was Yvette CEULEERS de beste 60 plusser. Op 23 oktober noteerden we te SINT-KORNELIUS-HOREBEKE nog een 4e plaats bij de vrouwen over een bijna 5 KM lange wegwedstrijd voor ASSA's cadet Natascha FOURNEAUX, Eva DEMULDER werd 5e bij de benjamins en Jonas DEMULDER 5e bij de miniemen.
Peter DE VUYST werd op 28 oktober 5e in de universitaire loop over 5 KM rond de Watersportbaan te GENT.
Dit was een succesvolle afsluiting van het seizoen 2004/2005 voor de ROOD-WITTE leden.

Nieuw atletiekjaar start met het cross-seizoen. Rood-witte ASSA leden missen de start niet van het nieuwe atletiekjaar. Zeges voor Stefanija STATKUVIENE in ETTELBRUCK, Dorian CARLIER, Delphine CARLIER, Emile LEFEBVRE & Marie-Jeanne LEFEBVRE in DEUX-ACREN
De ROOD-WITTE ASSA leden hebben zeker het begin van een nieuw atletiekjaar niet gemist. Verschillenden van de rood-witte garde zorgde reeds voor overwinningen, voor een resem podium en andere ereplaatsen.
In de eerste cross-country wedstrijd op 29 oktober van het nieuwe seizoen in het naburige DEUX-ACREN werden verschillende overwinningen, podium en ereplaatsen opgetekend voor de ROOD-WITTE leden. Voor verschillende onder deze, was het even een aanpassing na hun uitstekend wegseizoen. Overwinningen langs ASSA's zijde waren er van Dorian CARLIER (Kuikentjes), Delphine CARLIER (benjamins), Emile LEFEBVRE (miniemen) en van Marie-Jeanne LEFEBVRE (seniors). Podiumplaatsen waren er voor Jolien DE ROISSART (2e minieme), Anaïs DRERA (2e cadette), Bram DE VOS (2e scholier). Deze drie moeten ze zich nog aanpassen aan het veldlopen na hun druk wegseizoen. Master Isabelle DEPUYDT legde ook nog beslag op een 2e plaats in haar categorie. Jéremy VONIER (3e miniem) en voor Jean-Claude ROELS (3e master) was er ook nog een podiumplaats. ASSA won ook nog de interclub bij de miniemen jongens en bij de masters heren.
Stefanija STATKUVIENE-VILNIUTE is momenteel in zeer goede doen, ze won op 30 oktober met verbluffend gemak de 10 KM van ETTELBRUCK in het Groot Hertogdom Luxemburg.
Marie-Jeanne LEFEBVRE werd op 30 oktober 3e in de Massaloop van GAURAIN over iets meer dan 9 KM.
Ook in het cani-crossen gaat het goed met de familie HOEBEKE, Bianca won in haar categorie en Joachim werd 2e in zijn categorie in een cani-cross in het Nederlandse HENKHUIZEN.